ZA MJEŠTANE Hercegovčanske potpore kopiraju i drugi

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

HERCEGOVAC – Mještani s adresom Općine Hercegovac korisnici su brojnih potpora za koje Općina svake godine zaviri u svoj džep. Osim što se dodjeljuje novac svim općinskim udrugama, tu su i potpore za poljoprivredu koje se dodjeljuju već gotovo 20 godina. Jako su dobro prihvaćene i ostale potpore, kaže načelnik Boro Bašljan.
– Imamo i potporu za mlade obitelji koju radimo kroz dvije mjere. Mjeru od 15 tisuća kuna za kupnju prve stambene nekretnine i mjeru od 7 i pol tisuća kuna za uređenje stambene nekretnine za mlade obitelji gdje barem jedan od supružnika ima do 35 godina te imaju prebivalište na području općine Hercegovac – kaže Bašljan.
To je mjera, napominje načelnik, koju su kopirale i doradile sada već brojne lokalne samouprave, no Hercegovac je prije četiri godine prvi krenuo s takvim oblikom potpore. Samo u ovoj godini sedam je takvih odobrenih ugovora dok je ukupno u četiri godine potpisano preko 20 ugovora za stambeno pitanje mladih obitelji. Potporama tu nije kraj.
– U Hercegovcu financiramo i vrtić za dvije odgojne skupine gdje roditelji smještaj plaćaju 500 kuna dok ostatak do 2 tisuće i 300 kuna ekonomske cijene financira Općina. Kada se to sve zbroji uz sport i školstvo, dolazimo do iznosa od 800 tisuća kuna godišnje – napominje načelnik.
Općinsku pomoć kroz godinu dobiju i studenti te učenici osnovnih i srednjih škola. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!