VILENJAČKA RADIONICA Kupite unikatne darove i uljepšajte blagdane OSIT-ovcima!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Blagdani su pred vratima, uzbuđenje raste, pripreme su u tijeku. Upravo u tom predblagdanskom duhu u udruzi Osoba s intelektualnim teškoćama Bjelovar, ili kraće OSIT, već neko vrijeme vrijedno pripremaju razne ukrase koji će uljepšati predstojeće božićne i novogodišnje blagdane. Odlično su snašli u ‘novom normalnom’, a svoj su prostor u bjelovarskoj Ivanovčanskoj ulici, kao i ranijih godina, u ovo doba pretvorili u pravu pravcatu radionicu Djeda Božićnjaka!

-Udruga OSIT u ovom novom normalnom režimu, i općenito sukladno svim mjerama, svakodnevno organizira božićne radionice i to, naravno, za naše korisnike. Rad smo organizirali u dvije grupe kako bismo lakše ispoštovali epidemiološke mjere i svaki dan u našoj vilenjačkoj radionici radimo razne božićne ukrase – kaže tajnik udruge Mario Blaha.

Na Facebook profilu udruge mogu se vidjeti svi ukrasi koje su vrijedne ruke do sada izradile, kao što su adventski vijenci, Djedovi Mrazovi i sveti Nikole od češera, božićne jelke.

-Na našem Fejsu ‘OSIT Mario’ ti radovi se mogu i razgledati budući da smo ih odlučili izložiti. Radionice održavamo svakodnevno, a ako netko želi, može ‘udomiti’ radove po želji, dati donaciju i na taj način pomoći radu udruge te nabavci materijala za neke nove kreativne radionice – kaže Mario.

Korona, kaže naš sugovornik, možda jest promijenila naše živote, ali nije ih zaustavila.

-I u ovo vrijeme pandemije naša udruga radi svakodnevno. Dakako, poštujući pritom sve epidemiološke mjere. Aktivnosti teku dalje, radimo na nekoliko projekata i trudimo se osobama s intelektualnim poteškoćama osigurati kontinuitet.

Kako je vrijeme Božića vrlo blizu, čestitke su uvijek dobro došle.

-U svoje osobno ime i u ime svih članove udruge OSIT želim sretan i blagoslovljen Božić i sretnu Novu 2021. koja će sigurno biti bolja od 2021. – zaključuje Mario.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!