BELJAK NAKON POTVRDE IZBORA Neće biti sankcija za neistomišljenike, znamo i s kim ćemo na izbore u BBŽ!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Ministarstvo pravosuđa i uprave potvrdilo je da je Glavna izborna skupština HSS-a koja je održana u srpnju provedena u skladu sa Statutom HSS-a te da je Krešo Beljak ponovno izabran za predsjednika u skladu sa zakonom i svim važećim stranačkim dokumentima, priopćili su jučer iz te stranke. Podsjetimo, dio članstva osporavao je spomenutu skupštinu te najavio organizaciju nove za 16. siječnja 2021. Među njima su bili i članovi Županijske organizacije HSS-a BBŽ, na čelu s predsjednikom Borom Bašljanom. Iako smo danas od njega pokušali doznati što će sada biti s najavljenom novom skupštinom i kakav je stav HSS-a koji ne podržava Beljaka oko najnovije potvrde Ministarstva uprave, nije odgovarao na naše pozive. Puno razgovorljiviji bio je pak predsjednik stranke Krešo Beljak. Iako su posljednjih mjeseci između dvije suprotstavljene strane ‘pale’ teške riječi i optužbe, Beljak tvrdi kako sankcioniranja onih koji su mu se usprotivili neće biti.

-HSS je dobrovoljna stranka, stranka koja je jučer proslavila 116. rođendan. Niti u jednoj stranci ne postoji apsolutna istomišljenost, naravno da postoje oponenti, ali u demokraciji pobjeđuje mišljenje većine koje je bilo iskazano i na skupštini 30. srpnja, a koje neki nisu priznavali iz nekih svojih razloga. Sankcija nikakvih neće biti, osim protiv onih koji su zaista pretjerali i lažno me prijavili DORH-u. Tu će biti protuprijava – kaže Beljak.

Dodaje kako smatra da je vrijeme da se stranka počne pripremati za lokalne izbore. Već ima i plan za Bjelovarsko-bilogorsku županiju.

-Želim da HSS u Županiji u sljedećem mandatu bude dio vladajuće većine. Na dobrom smo putu da dogovorimo koaliciju s Damirom Bajsom, odnosno da ga podržimo za župana. Što se tiče gradova i općina, tu će predstavnici stranke imati potpunu slobodu – kaže Beljak dodajući kako će HSS na izbore izaći u svim općinama i gradovima Bjelovarsko-bilogorske županije. Ako netko od aktualnih predsjednika lokalnih organizacija ne bude spreman na to, kaže Beljak, ima drugih koji će biti spremni. Kad je riječ o vodstvu županijske organizacije, Beljak najavljuje razgovor s njezinim aktualnim šefom Borom Bašljanom, ujedno i članom Predsjedništva stranke.

-On je napravio pomutnju u županijskoj organizaciji jer je meni pričao jedno, a članovima drugo. Točnije, jedna stvar bi bila dogovorena na Predsjedništvu, a ona je članovima govorio drugo. Primjerice, na listi za parlamentarne izbore Bjelovarsko-bilogorska županija je imala jedno mjesto, on je meni rekao da ga nitko ne želi, a članovima je rekao da im ja ne dam mjesto. To su stvari koje nisu korektne i za koje će netko morati odgovarati – kaže Beljak.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!