KREATIVNI PROSINAC Projekt ‘Budi moje sunce’ razveselio sve u Irisu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Kroz mjesec prosinac Socijalna zadruga Pružimo ruke u suradnji s HEP-om i Udrugom za zaštitu žena i djece žrtava obiteljskog nasilja „IRIS“, organizirala je kreativne radionice te radionice psiho-socijalnog osnaživanja za djecu i žene korisnike udruge. Održane su tri interaktivne radionice u kojima su sudionice i njihova djeca mogle naučiti izrađivati prigodne božićne ukrase od prirodnih materijala i u kojima su kroz razgovor i igru osnaživale svoje psihološko stanje.

Svrha projekta „Budi moje sunce“ je pomoći ženama i djeci žrtvama obiteljskog nasilja da se lakše nose s traumatičnim iskustvom koje su proživjeli. Psihosocijalne radionice su vodili stručnjaci, pedagozi i psiholozi, dok je radionicu izrade ukrasa od komušine predvodila članica SZ Pružimo ruke. Projekt je financirala Hrvatska elektroprivreda kroz natječaj za dodjelu donacija ustanovama, udrugama i drugim organizacijama civilnog društva.

Socijalna zadruge Pružimo ruke je uz organizaciju ovih radionica i donirala udruzi pakete s hranom kako bi dodatno uljepšali blagdanski period korisnicima udruge Iris.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!