ZA IDUĆIH 100 GODINA Nova Glazbena imat će četiri kata i koncertne dvorane

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Od sedamdesetih godina prošlog stoljeća bjelovarska Glazbena škola čeka veći i bolji prostor, a sada su na korak do ostvarenja te želje. Naime, danas je potpisan ugovor s izvođačem radova čime je ujedno napravljen i zadnji korak uoči izgradnje nove zgrade koja će stajati 24,6 milijuna kuna.

– Nadam se da će nova zgrada trajati barem sljedećih sto godina jer upravo ćemo sljedeće godine obilježiti stotu godišnjicu glazbenog školstva u našem gradu. Ovaj projekt dodatno uveličava naš značaj. Teško mi je išta reći, a da ne pustim suzu, no vjerujem da je najbolji završetak ove godine upravo ovaj projekt. To je dar ispod bora za sve nas koji smo to sigurno zaslužili – rekla je ravnateljica Glazbene škole Vatroslava Lisinskog Bjelovar Sonja Štefanac.
Zahvalan na ujedno boljim i kvalitetnijim uvjetima rada je i predsjednik Školskog odbora Želimir Matić.

– Svi oni eventualni i preostali skeptici sada će morati shvatiti da je to zaista projekt koji će se i realizirati. U ovo vrijeme nažalost naši učenici dijelom školu i školske aktivnosti obavljaju online, no svi se nadamo da kada škola bude gotova, da ćemo u njoj u pravom smislu uživati i stvarati nove, mlade glazbene nade koje će predstavljati nas, županiju i grad – kaže Matić.
Nova zgrada prostirat će se na 2 730 četvornih metara bruto površine, imat će četiri kata, a nalazit će se na adresi Vlahe Paljetka 5, preko puta zgrade Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske. U sklopu škole će se graditi i koncertna dvorana sa 120 sjedećih mjesta, a moći će se koristiti i za izvannastavne sadržaje. Projekt je izgradila tvrtka M Plan dok su izvođači radova tvrtka Radnik d.d Križevci.

– Klasična je to armirano betonska inženjersko skeletna konstrukcija s termo fasadama, toplinskom i zvučnom zaštitom, a velikim dijelom je i ostakljena. Bit će to vjerojatno jedna od najljepših zgrada u Bjelovaru. Imat će dvije dvorane, manju i veću, te učionice i sve ono što je nastavnom osoblju i učenicima potrebno. Sam rok građenja s tehničkim pregledom i svim ostalim obuhvaća 24 mjeseca – kaže  predsjednik Uprave tvrtke Radnik d.d. Križevci Mirko Habijanec.
Bit će to zgrada na ukras 50 djelatnika i 400 učenika koliko ih sada ima, ali i ukras svim mještanima grada i županije, istaknuo je župan Damir Bajs.
– Glazbena škola nije standard, standard su osnovne i srednje škole jer to je ono što moramo imati. Odlučili smo stoga napraviti novu Glazbenu školu jer nakon sto godina došlo je vrijeme za promjenu. Željeli smo zgradu u kojoj će se moći održavati niz kulturnih i drugih događanja i koja će kao takva imati reputaciju bjelovarske ljepotice – zaključio je Bajs. (D. Aleksić)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!