ZA NAJMLAĐE Općina za svako novorođenče odlučila izdvojiti 10 tisuća kuna!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKA TRNOVITICA – Općina Velika Trnovitica poznata je po izdašnim izdvajanjima iz općinskog proračuna za novorođenčad. Da je program brige o mladima vrlo lijepa gesta za sve mještane, potvrđuje i načelnik Ivan Marković koji kaže da natalitet nije u padu već se drži konstante.

– Unazad nekoliko godina darivali smo djecu iznosom od sedam tisuća kuna. Nedavno smo imali vijeće gdje smo odlučili da ćemo još ove godine iznos povećati na 10 tisuća kuna, a i u idućoj godini s tim iznosom planiramo nastaviti – rekao je Marković.

Najnovije su to vijesti koje se tiču tek rođene djece, no Općina uvijek misli i na one starije.

– Nastavljamo voditi brigu o mladima i kod predškolskog odgoja gdje snosimo sve troškove. Nemamo vrtić na području naše općine, ali u dogovoru s našom susjedom Općinom Hercegovac sufinanciramo kod njih troškove rada dječjeg vrtića – kaže Marković.

Isto tako, Općina pazi i na svoje osnovnoškolce kojima su ove godine financirani školski pribor i radne bilježnice. Kada se zbroje sve potpore namijenjene najmlađim Velikotrnovitičanima, čini se da je Općina itekako fokusirana na povećanje nataliteta. (D. Aleksić)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!