STIGLO CJEPIVO Prve doze uskoro i u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ZAGREB/BJELOVAR – Rano jutros u Hrvatsku je iz Bruxellesa stiglo prvih 9750 doza cjepiva protiv koronavirusa tvrtki Biontech i Pfizer. Cjepivo je stiglo pod policijskom pratnjom, u hladnjačama, s obzirom da se mora čuvati na temperaturi od – 70 stupnjeva, a mora se potrošiti u roku od šest dana od vađenja iz hladnjače.

-Ovo je najvažniji događaj od početka pandemije. Od sutra krećemo s cijepljenjem najugroženijih skupina stanovništva na čitavom teritoriju Republike Hrvatske. Cjepivo se sutra distribuira županijskim zavodima koji će organizirati cijepljenje korisnika domova za starije, zdravstvenog osoblja koje radi s covid cjepivom i djelatnika hitne medicine – kazao je za N1 ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak koji je sa suradnicima jutros u Zagrebu dočekao prve doze.

Pristigle doze bit će razmjerno raspoređene po županijama. Kako doznajemo, u Bjelovarsko-bilogorsku županiju sutra bi trebalo stići 300-tinjak doza, a prva cijepljenja bi se trebala obaviti u ponedjeljak ujutro. Prednost pri cijepljenju imat će štićenici i zaposlenici domova za starije osobe te zdravstveni djelatnici.

Cijepljenje diljem Europske unije provodit će se 27., 28. i 29. prosinca, kroz Europske dane cijepljenja. Nakon što se podijele prve, simbolične doze, cjepivo će nastaviti dolaziti u Hrvatsku na tjednoj bazi. Cilj je da se procijepi 70 posto stanovništva, a građane će se na to pozivati putem nacionalne kampanje koja se provodi pod motom ‘Misli na druge. Cijepi se!. Svi zainteresirani za cijepljenje mogu se javiti svojim liječnicima obiteljske medicine.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!