SEIZMIČKA MJERENJA Istraživanje rezervi nafte i plina na području grada

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GRUBIŠNO POLJE – Novitet koji je ove godine zadesio područje Grada Grubišno Polje seizmička su mjerenja u svrhu istraživanja rezervi nafte i plina. Gradonačelnik Zlatko Mađeruh podsjetio je kako na grubišnopoljskom području otprije već postoje dvije pozitivne bušotine, no cijeli daljnji proces prilično sporo ide.
Gradonačelnik Zlatko Mađeruh
– Još 2018. godine bušotine su trebale biti stavljene u funkciju. To je još 14 radnih mjesta i dvije odvojene radnje. Jedna su seizmološka istraživanja područja koje još nije istraženo, a to sada provodi INA. Onaj dio koji je istražen je PSP, skladište plina koje se treba graditi, a vršimo i pritisak da se to pokrene do magistralnog plinovoda – rekao je grubišnopoljski gradonačelnik.
Trenutno traje proces ugovaranja najma za korištenje poljoprivrednog zemljišta za provedbu plinskih instalacija do magistralnih plinovoda, a gradonačelnik se nada da će u idućoj godini i zaživjeti taj projekt koji je težak više od 400 milijuna kuna.
– Grubišno Polje ulazi u kartu energetskih gradova zajedno s energanama i skladištem plina. Vjerujem da je to veliki poticaj i poduzetnicima za ulaganje u Grubišno Polje koje već sada nije isto, imamo prirodne resurse i nema razloga da budemo nerazvijeno područje – kaže Mađeruh.
Gradonačelnik se na kraju osvrnuo i na goleme zalihe pitke vode koje leže pod zemljom na grubišnopoljskom području, kao i na nezagađenu zemlju i bogata šumska prostranstva. (M. Čapo)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!