INFRASTRUKTURA Sami uredili lokalne ceste, one županijske i dalje – na čekanju

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ZRINSKI TOPOLOVAC – Nadasve neobična godina polako se primiče kraju, no u Općini Zrinski Topolovac mogu se pohvaliti dobro uhodanim projektima. Nedavno je tako u općini kraju privredena modernizacija nerazvrstanih cesta što znači da su gotovo svi mještani spojeni na asfalt, kaže načelnica Jasna Mikes Horvat.
– Poznato je da mi nismo imali gotovo uopće obnovljene ceste ili je to tek bio jedan manji dio, ali polako se krećemo prema naprijed. U završnoj smo fazi izgradnje lokalnih cesta prema mogućnosti, proračunu i tome koliko negdje dobijemo od Ministarstva. Vođeni time planiramo dužine dionica koje ćemo izgraditi – rekla je Mikles Horvat.
Načelnica Jasna Mikles Horvat
Za iduću godinu, kaže načelnica, još je za kandidirati ostao tek kilometar lokalne ceste.
– Za iduću godinu za kandidirati nam je ostalo nekih kilometar dionice. Time su sve lokalne ceste odnosno svi naši mještani spojeni na asfalt. Smatram da je to neka osnovna infrastruktura za život na selu – kaže Mikles Horvat.
Iako se Općina pobrinula za osnovnu infrastrukturu svojih dionica, sa županijskim cestama situacija je znatno drugačija. Načelnica se požalila kako u njezinom mandatu Bjelovarsko – bilogorska županija nije obnovila niti jedan metar derutnih prometnica.
Podsjetimo, načelnica Mikles Horvat nedavno se požalila kako Bjelovarsko – bilogorska županija nema razumijevanja niti za izgradnju vodovodne mreže u Općini Zrinski Topolovac. Iako u ladicama Bjelovarsko – bilogorske županije postoji dio projektne dokumentacije za vodovod, do župana Damira Bajsa, tvrdi načelnica, ona ne može doći. Stoga su prionuli sami na posao. Uz pomoć Hrvatskih voda, krenuli su s izradom nove projektne dokumentacije jer na području Općine ne postoji niti jednog metra izgrađane vodovodne mreže.
Budući da stanovnici godinama muku muče s praznim bunarima, a u njihovim naseljima sve je više djece, dužnost im je, ponavlja načelnica Mikles Horvat, osigurati primjerenu infrastrukturu za ugodan život.

Upit o planovima vezanima uz ceste u nadležnosti ŽUC-a na području Zrinskog Topolovca, poslali smo na adrese Bjelovarsko – bilogorske županije i Županijske uprave za ceste. Odgovore ćemo objaviti kada i ukoliko stignu.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!