NOVI STIPENDISTI Potpisani vrijedni ugovori na korist studenata i roditelja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Nova olakšica za studente i njihove roditelje stigla je danas od Bjelovarsko-bilogorske županije. Naime, 18 novih stipendista dobilo je stipendije županije gdje visina mjesečne stipendije iznosi tisuću kuna i isplaćuje se deset mjeseci u godini. Zbog epidemioloških mjera, danas je ugovore potpisalo pet stipendista u pratnji roditelja dok će ostali studenti ugovore dobiti na kućnu adresu. Jedna od potpisnica je i Mihaela Piršljin, studentica logopedije na Sveučilištu u Rijeci.

– S logopedijom sam se upoznala vrlo rano u djetinjstvu. Riječ je o deficitarnom zanimanju i drago mi je što ću svojim budućim zanimanjem moći pomoći Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i ovoj zajednici – rekla je Mihaela Piršljin.
Župan Damir Bajs na današnjem potpisivanju ugovora naglasio je kako je Bjelovarsko-bilogorska županija druga županija po ulaganju u školstvo.
– Treba istaknuti naše Centre izvrsnosti, ali i tradiciju stipendiranja naših najboljih učenika. Ni u vrijeme korona krize nismo to zaboravili. Meni je drago da će naši najbolji studenti dobiti pomoć od Županije. Ono što mi želimo je da nam se završetkom studentskih dana vrate u županiju. Nama su potrebni mladi i kvalitetni stručnjaci. U slučaju da se vrate i ovdje zaposle stipendija je bespovratna. Nadam se da će studentima i njihovim roditeljima stipendija biti od pomoći – naglasio je Bajs.
U sustavu županijskih stipendiranja trenutno je više od 90 studenata. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!