OTKRIVAMO Evo kako su Sišćani doživjeli potres u svom gradu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

SISAK – Malo tko jutros nije osjetio potres magnitude 5,2 po Richteru koji se dogodio 13 kilometara jugozapadno od Siska. Potres koji se dogodio u 6 i 28 sati osjetili su stanovnici Zagreba, ali i cijele središnje Hrvatske i dijela Slavonije. U razgovoru s Ivanom Mužekom iz Siska otkrivamo kako su se stanovnici toga grada osjećali, kolika je materijalna šteta i koliko ih je strah od novog podrhtavanja tla koja su nakon ovako snažnih potresa – uobičajena.
-Svi smo još u šoku, preplašeni smo, a ima i materijalne štete. Ja sam nakon prvog udara jutros otišao na posao, tamo sam dočekao novi potres. Zgrada Županije dosta je oštećena, ima oštećenja i na ostalim zgradama, a još nismo uspjeli niti sve vidjeti. Vlada panika i zbunjenost, te strah – iskren je Mužek.
Dodao je kako su građani nakon drugog potresa izašli svi na ulicu, a dio njih se nakon smirivanja vratio u zgrade u kojima rade. Zgrada u kojoj sam radi, veoma je stradala pa Mužek retpostavlja da će statičari i struka morati odraditi svoj posao i reći u kakvom je ona stvarnom stanju.
-Ružna je situacija, ljudi čekaju, gledaju što će se dalje događati, a ružan je i prizor cigli i crijepova po ulicama – zaklučio je Mužek.
Podsjetimo, potresom najpogođeniji dio zemlje, Petrinju, Sisak i okolicu, prema riječima petrinjskog gradonačelnika Dumbovića, danas će obići premijer Andrej Plenković, predsjednik Hrvatskog Sabora Gordan Jandroković i predsjednik Zoran Milanović.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!