STAMBENO PITANJE Kroz cijelu godinu potpisano pedesetak ugovora

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

PAKRAC – Ovih dana u Gradu Pakracu potpisan je novi set ugovora koji mladim obiteljima jamči financijsku pomoć pri osiguravanju njihovog stambenog pitanja.
– Ove smo godine prvi put krenuli s programom financijske potpore mladim obiteljima za stambeno zbrinjavanje. Kroz cijelu godinu potpisali smo pedesetak ugovora. Radi se o kupnji stana, kuće ili bilo kakve nekretnine te gradnji i rekonstrukciji stambenog prostora. Ukupno će biti isplaćeno oko pola milijuna kuna – otkriva gradonačelnica Anamarija Blažević.
Ako se uzme u obzir da je prvotni plan bio iz proračuna izdvojiti oko 250 tisuća kuna za ovu namjenu, vidljivo je riječ o povećanju za 50 posto.
Gradonačelnica Anamarija Blažević
– Novim rebalansom mi ćemo taj iznos povećati na pola milijuna kuna jer to je program za koji se pokazalo da ga mlade obitelji prihvaćaju. Najiskrenije se nadam da je program ujedno i demografski, a svi mi vapimo za time da mladi ostaju na našem području. Uz Zakon o stambenom kreditiranju koji se provodi preko Ministarstva graditeljstva i APN-a i ovaj naš program, mislim da su mnoge obitelji mogle steći svoj vlastiti stambeni prostor – ističe Blažević.
Mjera je ovo zbog koje će neke mlade obitelji možda poželjeti svoje gnijezdo sviti upravo na području Grada Pakraca.
– Naš program financijske potpore za stambeno zbrinjavanje ne odnosi se isključivo na mlade obitelji koje žive na području Pakraca već i na one obitelji koje odluče kupiti nekretninu na našem području. Kod nas su nekretnine povoljne za današnje vrijeme tako da pozivam sve zainteresirane da prate naše programe i možda se odluče doći živjeti u naš kraj – kaže gradonačelnica.
U svakom slučaju, jedna pogodnost koje ranijih godina nije bilo, a koja je itekako ponukala mlade da se zainteresiraju, iskoriste poticaj i urede svoj životni prostor upravo u Pakracu. (M. Čapo)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!