STIGLI NALAZI U dvije županije potvrđeno deset slučajeva zaraze

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR/KOPRIVNICA – U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno je šest novih slučajeva zaraze koronavirusom. Pet novozaraženih osoba s područja je grada Bjelovara, a jedna novooboljela osoba s područja je općine Veliko Trojstvo.
Na COVID odjelu bjelovarske Opće bolnice trenutno su na liječenju 54 pacijenta oboljela od koronavirusa, od kojih je njih sedam na respiratoru. Također, 38 pacijenata je na opservaciji, odnosno za njih se čekaju nalazi jesu li pozitivni na koronavirus ili ne. U samoizolaciji je 1725 osoba.
Na području Koprivničko-križevačke županije potvrđena su četiri nova slučaja bolesti COVID-19. Trenutno je aktivan 291 slučaj bolesti COVID-19, ozdravilo je 57 osoba, a na bolničkom liječenju nalaze se 62 osobe.
Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 je potvrđena u 5063 slučaja. U OB Koprivnica preminule su četiri osobe s pozitivitetom na koronavirus (1935., 1939., 1946. i 1952. godište) koje su u kliničkoj anamnezi imale i druge dijagnoze.
-Obavještavamo javnost kako je i na području Koprivničko-križevačke županije započela kampanja cijepljenja protiv koronavirusa “Misli na druge – cijepi se”, a u županijski Zavod za javno zdravstvo jučer su stigle prve doze cjepiva protiv bolesti COVID-19. Cijepljeni su korisnici i zaposlenici u koprivničkom Domu za starije i nemoćne osobe te djelatnici OB Koprivnica, a danas se planiraju cijepiti korisnici i zaposlenici Doma za starije i teško bolesne osobe “Senior Care” iz Križevaca – priopćili su iz Županijskog stožera KKŽ.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!