NOVI/STARI TRENER U NK Bjelovar stiglo pojačanje s Brda

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Nikola Papac, dugogodišnji trener NK Mladost Ždralovi novi je trener NK Bjelovara. Kako je došlo do odluke da nako 20 godina napusti klub s Brda i pridruži se prvoj ekipi NK Bjelovara, otkrio je sam Nikola Papac.
-Za sve one koji ne znaju, ja sam četiri godine proveo kao trener u NK Bjelovaru. To je bilo do 1994. godine. Poslije toga nisam mijenjao puno klubova, bio sam u Pitomači, u Ivanskoj, a posljednjih 20 godina sam u Ždralovima. A do odluke je došlo jer Mladost ima viziju ulaska u drugu ligu koji zahtijeva stručni kadar i trenere s licencom UEFA PRO, a poslije svih tih godina mogu reći da smo se razišli u dobrim odnosima – kazao je Papac i dodao kako je Bjelovar, uz Ždralove jedini klub s kojim se može raditi ozbiljnije, s kojim se može postići dobar rezultat i koji je u posljednjih nekoliko godina puno uložio u poslovanje.
FOTO: ŠTEFAN BRAJKOVIĆ
-Poslije onog minusa koji je ostavila bivša Uprava, došli su novi ljudi koji su ambiciozni, mladi, imaju želju i volju da vrate NK Bjelovar na one staze na kojima zaslužuje biti. Postavili su novu umjetnu travu, uredili zajedničke prostorije, a ja sam tu da ovo svoje znanje i iskustvo koje imam, zajedno sa Perom Bošnjakom, mojim zamjenikom i dosadašnjim trenerom prve momčadi, pokušam Bjelovaru dati jednu novu priču i novi duh. Želja mi je da Bjelovar već iduće godine bude među prve dvije ili tri ekipe što svakako možemo i da uđemo u jedinstvenu treću HNL – opisao je Papac kratkoročni plan. Dok je onaj dugoročni vezan uz gradnju stadiona, jačanje kluba i financiranje ne samo iz proračuna grada već i iz drugih izvora. U tom bi slučaju, siguran je Papac, klub stekao sve uvjete da igra drugu HNL, a građani bi imali priliku doći i gledati kvalitetne utakmice.
Novom suradnjom veoma je zadovoljan i predsjednik NK Bjelovara, Marko Ćurić.
-Prvenstveno se moram zahvaliti bivšem treneru, te sada novom pomoćnom treneru Petru Bošnjaku. Mi smo bili zadovoljni s njegovim radom i rezultatima, no sada se pojavila prilika da dovedemo u klub još jednog stručnjaka s potrebnim licencama i odlučili smo se na taj potez jer smo tako ojačali stručni stožer. Nikola Papac je pred mirovinom, postoji mogućnost da radi i ujutro i poslijepodne, što bi klub u budućnosti i tražio, a kasnije bi mogao obnašati i neku drugu dužnost u klubu. On je predugo u nogometu da ga samo tako pustimo – iskren je Ćurić koji Papca smatra domaćim čovjekom koji će zasigurno ostvarivati odlične rezultate s NK Bjelovarom, kao što je to bio slučaj i s NK Mladost Ždralovima.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!