OPĆINSKI PLANOVI 2021. donosi razne rekonstrukcije, ali i poticaje

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

SIRAČ – Ove godine u općini Sirač vladala je radna atmosfera, a velikih planova već ima i za sljedeću godinu. Planiraju se razne rekonstrukcije, ali i novi set poticaja za mlade obitelji i gospodarstvenike.
– Sljedeće godine planiramo rekonstrukciju Zvonimirove ulice, rekonstrukciju druge faze društvenom doma u naselju Kip, konstrukciju staza na groblju u Siraču, planiramo urediti arhivu i vijećnicu u Općini Siraču te i dalje planiramo poticaje za mlade obitelji i gospodarstvenike – kaže Igor Supan, zamjenik načelnika.
Mjera poticaja za mlade obitelji krenula je ove godine u 10. mjesecu tako da su se za sada Općini javile tek dvije obitelji. No, kako kaže Supan, već sada ima upita za sljedeću godinu. Mlade obitelji tako mogu dobiti od 10 do 45 tisuća kuna, ovisno o mjeri na koju se jave.
– Za mlade obitelji postoje tri mjere: kupnja zemljišta ili izgradnja, kupnja stambenog objekta i poboljšanje kvalitete stanovanja – primjerice rekonstrukcija ili povećanje standarda kvalitete u samoj kući, možda kupnja uređaja ili drugih dotrajalih stvari – navodi Supan.
Za stambeno pitanje Općina će osigurati 150 tisuća kuna, a isti iznos planiran je i za poticanje gospodarstvenika. No, ako bude veća zainteresiranost, u planu je rebalansom i povećati sredstva – zaključuje Supan. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!