SOLIDARNOST Župan najavio pomoć teško stradalima u potresu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Jak potres od 6,3 prema Richteru koji je danas teško pogodio područje Petrinje i Siska osjetio se i na području Bjelovarsko-bilogorske županije. Župan Damir Bajs iz razgovora s interventnim službama županije dobio je informaciju kako nisu zabilježene veće štete od potresa na području Bjelovarsko-bilogorske županije.
-Prema izjavama dežurnih službi nema ozlijeđenih na području naše županije, ali postoji manja materijalna šteta. U pomoć najpotrebitijima i najpogođenijima, gradu Petrinji, otišlo je 20 pripadnika HGSS-a Ispostave Bjelovar. Također, 15-ak vatrogasaca s više vozila na putu je za Sisak, kaže župan Damir Bajs koji je ujedno najavio i pomoć Bjelovarsko-bilogorske županije teško stradalim područjima u potresu, ali i pozvao sve one koji mogu da pomognu.
-U tijeku sutrašnjeg dana, iz sredstava tekuće pričuve proračuna Županije, uplatit ćemo novčani iznos prema Gradu Petrinji i Gradu Sisku. U ovom trenutku potrebe pozivamo i druge da pomognu na način koji smatraju da je najprimjereniji jer u nesreći moramo biti ponovno zajedno, rekao je župan Damir Bajs.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!