STRAVIČNO Donosimo prva iskustva nakon razornog potresa: Razrušene kuće, napukle prometnice i mostovi!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

PETRINJA/SISAK – Nakon snažnog potresa koji je u 12 i 17 sati pogodio petrinjsko područje, stižu prve reakcije ljudi. Naime, potres je bio jačine 6,2 s epicentrom tri kilometra od Petrinje, a osjetio se diljem Hrvatske, no i u zemljama u okruženju. Prema prvim informacijama materijalna šteta je velika, a građani su u velikom šoku.
-U gradu smo, kod bolnice, ne možemo se probiti kući, vidjet ćemo što je od stana ostalo. Sin je istrčao iz stana, čuli smo se sada, kaže da su zidovi popucali, on je sada na ulici. Supruga se mora hitno javiti na posao, medicinska sestra je i zvali su je da dođe u bolnicu. Nije dobro, što da kažem, ovo je jedan od najjačih potresa, toliki nije bio niti u Zagrebu proljetos – kazao je u prvim trenucima nakon snažnog potresa Ivica Rožić iz Siska koji suosjeća s građanima Petrinje jer je kod njih stanje znatno teže i kritičnije.
Vesna Furlan iz Cepeliša nedaleko Petrinje donosi svoje potresno iskustvo razornog potresa.
-U životu nisam ovo doživjela, padale su stvari posvuda. Potresena sam, ovo je kao u najgorem filmu. Kuće su razorene neke do temelja, bili smo tako sretni jer smo jutros došli vidjeti kuću nakon jučerašnjeg potresa. Bila su tek manja oštećenja i onda sada ovo doživimo. Unutra se uopće ne može – priča Vesna koja još ne može doći sebi od doživljenog užasa. Ističe kako su ljudi posvuda po ulicama, u strahu, izobličeni. Svjedoče vodovima koji se nalaze po cestama, srušenim trafostanicama, napuklim prometnicama i mostovima.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!