ZAGREPČANI U STRAHU Strašan podsjetnik na tragediju iz ožujka!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ZAGREB – Potres koji je oko 12,19 sati pogodio središnju Hrvatsku snažno se osjetio i u Zagrebu. Zagrepčani, koji se još jako dobro sjećaju potresa iz ožujka ove godine, su nakon prvog udara izašli na ulice, a na izlazima iz grada zabilježene su duže kolona automobila, očito da mnogi pokušavaju napustiti grad. Kako je potres izgledao u Zagrebu, ispričao nam je Bernard, inače zaposlen u Zračnoj luci.

-U trenutku potresa bio sam na prvom katu Zračne luke, gdje s prozora imam pogled na dolazak, na mjesto gdje se podiže prtljaga i gdje su veliki čelični stupovi koji su se pčeli gibati lijevo-desno. Pod se ljuljao, jako neugodna vibracija. Sve je trajalo 20-ak sekundi, nimalo ugodan osjećaj – kaže Bernard.

Dodaje kako je u dijelovima aerodroma nestalo struje, nisu se mogla otvoriti protupožarna vrata, no srećom svi su uspjeli izaći na vrijeme van te nije bilo ozlijeđenih, kao ni veće materijalne štete.

-Popadale su neke gipsane ploče, ali srećom, nije bilo ništa ozbiljnije jer je zgrada konstrurana da može izdržati ovakve udare – kaže naš sugovornik. Dodaje kako je u šoku zbog tragedije koja je ponovno pogodila Petrinju, gdje i sam ima prijatelje.

-Nadam se da su svi dobro, da nikome nije ništa. Za materijalnu štetu ćemo lako, samo da su svi dobro – kaže Bernard.

Gadno je bilo i u drugim dijelovima Zagreba. Srećom, nitko nije stradao, ali zabilježena je manja materijalna šteta na zgradama.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!