APEL Ne odlazite na pogođena područja na svoju ruku, pomozite donacijama!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Iz Ministarstva unutarnjih poslova mole građane da ne odlaze samoinicijativno u Petrinju i druga potresom pogođena područja kako ne bi došlo do nepotrebnog stvaranja gužvi.

-Petrinja i Sisak su mali gradovi, gužve koje nastaju nekontroliranim i nekoordiniranim volonterstvom otežavaju i usporavaju rad žurnih službi – upozoravaju iz MUP-a, dodajući kako su na područje Sisačko-moslavačke županije upućene sve raspoložive operativne snage sustava civilne zaštite, kao i žurne službe iz svih dijelova Hrvatske te pripadnici Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite sa potrebnom opremom. Prije bilo kakvog samoinicijativnog polaska na potresom pogođena područja građani se obavezno trebaju javiti Stožerima civilne zaštite u potresom pogođenim gradovima.

Iz MUP-a podsjećaju kako građani mogu pomoći donacijama namirnica, higijenskih potrepština, odjeće i sličnog preko Hrvatskog Crvenog križa. Otvoren je i poseban račun za novčane donacije, na kojem se prikupljaju sredstva za stradala područja.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!