APEL SVIMA KOJI ŽELE POMOĆI: Budite strpljivi, ako možete, uplatite novac!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ROVIŠĆE – Općina Rovišće se, potvrdio nam je to načelnik Općine Slavko Prišćan, također priključila prikupljanju humanitarne pomoći za stradale u jučerašnjem potresu na petrinjskom području.
Načelnik Općine Rovišće Slavko Prišćan
-Naši vatrogasci s područja Općine Rovišće prikupljaju pomoć u našem općinskom domu u obliku namirnica, higijenskih potrepština, prikupljaju se pokrivači, šatorska krila, najloni i sve ono što bi moglo zatrebati – kazao je načelnik Prišćan koji se čuo i s načelnikom Županijskog stožera Sisačko – moslavačke županije Romanom Rosavcem.
-Imam informaciju od njega da oni više apsolutno nemaju gdje sa svim prikupljenim starima. Moli me da u ovome trenutku zaustavimo prikupljanje pomoći i da apeliramo na stanovnike da ukoliko mogu, uplate financijska sredstva na žiro račune Crvenog križa ili na žiro račun civilne zaštite županije – ističe Prišćan i dodaje kako se isti mogu naći na web stranicama Crvenog križa i SMŽ.

Načelnik Rovišća apelira na svoje ljude da doniraju samo ono što nije pokvarljivo i što se može proslijediti ljudima i kroz nekoliko dana jer je sigurno da će im pomoć i tada trebati.
-U ovome trenutku svi trebamo biti strpljivi i ipak radije uplatiti financijska sredstva jer su ona sada najpotrebnija. Htio bih još zamoliti i volontere koji nam se javljaju za strpljenje. U dogovoru s Centrom 112 unosimo u tablicu sve one koji žele pomoći, ali molimo ih da ne idu sami, neorganizirano u Petrinju i okolicu. Bit će prilike i u narednim danima za pružanje pomoći – zaključuje načelnik Rovišća Slavko Prišćčan.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!