PORASTAO BROJ Danas je potvrđen velik broj zaraženih na području županije

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KOPRIVNICA – Na području Koprivničko-križevačke županije potvrđeno je 75 novih slučajeva bolesti COVID-19. Trenutno je aktivno 278 slučajeva bolesti COVID-19, ozdravila je 51 osoba, a na bolničkom liječenju nalazi se 60 osoba. U OB Koprivnica preminule su tri osobe s pozitivitetom na koronavirus (1934., 1947. i 1976. godište) koje su u kliničkoj anamnezi imale i druge dijagnoze.
Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 potvrđena je u 5171 slučaja.
Obavještavamo javnost kako je UKINUTA zabrana napuštanja županija, a građani se pozivaju da se i nadalje suzdrže od nepotrebnih migracija i poštuju sve epidemiološke mjere kako bi se spriječilo širenje zaraze koronavirusom.
Podsjećamo i kako je na području Koprivničko-križevačke županije započela kampanja cijepljenja protiv koronavirusa “Misli na druge – cijepi se”, a u županijski Zavod za javno zdravstvo stigle su prve doze cjepiva protiv bolesti COVID-19.
Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije i nadalje apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i zdravstvenih uputa kako bi se smanjio intenzitet i dinamika u širenju SARS – CoV-2 virusa. Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana te izbjeći preopterećenje zdravstvenog sustava, poručuju iz županijskog Stožera.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!