PRIKUPLJANJE POMOĆI Odaziv građana iznad očekivanja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ČAZMA/PETRINJA – Prošlo je nešto više od dva dana od razornog potresa koji je najteže pogodio Petrinju, Sisak, Glinu i okolna sela, i koji je mnoge građane u trenu ostavio bez gotovo svega. Neizvjesnost, strah i nevjerica ne prestaju, a noć u automobilu je i iza Marijana Heinalta iz Male Gorice kod Petrinje. Iako je prošao kroz puno toga prizor ljudi, obitelji s djecom u automobilima i uz cestu teško će zaboraviti.
-Ja nisam neki hrabar tip , bio sam 4 godine u gardi i svašta sam prošao, ali vjerujte mi ovakav strah nikad nisam osjetio. Nikad! U stvari, to je, to je… jedna mješavina straha, očaja i nemoći – kaže Marijan.
No, usprkos svemu katastrofa je u mnogima probudila ono najbolje. Pomažu udruge, tvrtke, sportaši, građani, pa je i odaziv Čazmanaca u najmanju ruku odličan.
-Jučer od ranog jutra dok se još nismo ni snašli, što ćemo i kako i gdje prikupljati, već su nas zatrpali sa stvarima, evo tako se nastavilo i danas od ranog jutra, prvi kombi je već pun i spreman za polazak, čekamo samo informaciju o lokaciji od služba na terenu na stradalom području i evo punimo već drugi kombi – kaže nam usred posla koordinator akcije prikupljanja pomoći čazmanskog Crvenog križa Ivan Tomašević.
Pomažu volonteri Društva naša djeca, pomoć nude i brojni prijevoznici, a na toj pomoći koja stiže iz cijele zemlje zahvalan je i Heinalt.
-Petrinja je bila puna volontera, puna! Jedna lekcija iz iz…. ne znam kako bih to nazvao, iz solidarnosti ljudi prema ljudima – kaže Marijan Heinalt koji nije mogao sakriti emocije.
Pomoć je potrebna i dalje pa Tomašević građane moli da više ne donose odjeću.
-Naglasak je na tako na tim nekakvim prehrambenim proizvodima, higijenskim proizvodima, proizvodima osobne zaštitne opreme, teke..
Hrana ne bi trebala biti lako kvarljiva, a dio donirane hrane odlazi i stradalnicima koji su utočište pronašli kod dvije čazmanske obitelji. Građane koji žele pomoći moli se i da ne odlaze samoinicijativno na potresom pogođena područja već da se obrate lokalnom Crvenom križu.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!