ŠTO SE RADILO U Općini realizirani i ugovoreni brojni projekti

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

SIRAČ – Unatoč krizi uzrokovanoj pandemijom, Općina Sirač ove je godine uspjela realizirati brojne projekte. Veliku pažnju Općina je pružila komunalnoj i cestovnoj infrastrukturi odnosno onome što je važno svim mještanima. Rekonstruirana je Krešimirova ulica, a u Hrvatskom domu u Siraču postavljena je klima komora koja bi domu trebala donijeti velike uštede. Što se još radilo, zna zamjenik načelnika Igor Supan.
– Isto tako, obnovili smo fasadu na Hrvatskom domu, a potpuni završetak radova na fasadi očekuje se početkom siječnja. U tijeku nam je i rekonstrukcija društvenog doma u Šibovcu s time da se također završetak samog projekta očekuje u 2021. godini. Za projekt doma u Šibovcu išli smo preko Programa ruralnog razvoja, a vrijednost je oko 3,5 milijuna kuna – kaže Supan.
Isto tako, asfaltirane su staze u Parku branitelja, a kupljeno je i zemljište za posebnu namjenu.
– Kupili smo zemljište za izgradnju vrtića i sljedeće godine krećemo s izgradnjom projektne dokumentacije kako bi imali spremnu samo dokumentaciju kada ponovno krenu Programi ruralnog razvoja – navodi Supan.
Novi vrtić u Siraču puno bi značio svim roditeljima i njihovim mališanima jer u sadašnjem vrtiću djeca do tri godine ne mogu u jaslice pa ih se mora voziti u vrtić u Daruvar. Treba napomenuti kako su ove godine prvi put otvorene i dvije potpore – za rješavanje stambenog pitanja mladih obitelji te potpore gospodarstvenicima. Na potporu za mlade obitelji javile su se dvije obitelji dok je Općina ove godine potpisala ugovore s pet gospodarstvenika. Sve spomenuto itekako ide na ruku mještanima koje Općina uvijek, na razne načine, nastoji zadržati u svom kraju. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!