STANJE NA BANOVINI Iskustvo iz prve ruke

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

PETRINJA/BJELOVAR – Policajci, vatrogasci, HGSS, statičari, volonteri – svi su oni, uz brojne druge, na potresom pogođenom području na kojem daju sve od sebe kako bi se život mogao, koliko je to moguće, početi vraćati i kako bi se počele sanirati štete. Među njima je i inženjer Igor Ivković koji nam se javio, ali nije imao puno vremena za razgovor. Stalno, kaže, netko zove da dođe do njegove kuće i pogleda stanje, ali uspio nam je kratko opisati stanje na terenu i uvjete koji su, blago rečeno, izazovni.
-Nama građevinarima je puknula online navigacija GIS, pa smo se skroz pogubili. Ljudi zovu, net puca kao i mreža mobitela. Ručno stavljamo oznake na kuće i kada dođemo doma ćemo naknadno unositi u app GIS karte. Posla ima za raditi od 0 do 24 barem deset dana. Užas i katastrofa – kaže Ivković napominjući kako uz sve nevolje situaciju povremeno dodatno otežava kiša.
Svima koji su na potresom pogođenom području možemo jedino poručiti da smo mislima uz njih i poželjeti im puno sreće uz nadu da će 2021. prema svima biti puno, puno blaža.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!