COVID 19 Danas imaju osam potvrđenih zaraza na području županije

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KOPRIVNICA – Na području Koprivničko-križevačke županije potvrđeno je osam novih slučajeva bolesti COVID-19. Na području županije trenutno je aktivno 198 slučajeva bolesti COVID-19, ozdravile su 32 osobe, a na bolničkom liječenju nalazi se 52 osoba. U OB Koprivnica preminula je jedna osoba s pozitivitetom na koronavirus (1933. godište) koja je u kliničkoj anamnezi imala i druge dijagnoze.
Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 potvrđena je za 5248 osobu.
U Republici Hrvatskoj 2.siječnja je Odlukom Vlade RH proglašen Danom žalosti povodom žrtava stradalih u potresu koji je pogodio 29. prosinca Sisačko-moslavačku županiju. Dan žalosti označava se obveznim isticanjem zastave Republike Hrvatske na pola koplja na svim zgradama u kojima su smještena tijela državne vlasti i tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, te zgradama u kojima je sjedište ili se obavlja djelatnost pravnih osoba, odnosno u kojima fizičke osobe obavljaju samostalnu djelatnost.
Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije i nadalje apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i zdravstvenih uputa kako bi se smanjio intenzitet i dinamika u širenju SARS – CoV-2 virusa. Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana te izbjeći preopterećenje zdravstvenog sustava.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!