DIRLJIVO I LJUDSKI “Da mogu pričati, životinje bi vam rekle HVALA”

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

MIHOLEC/RIJEKA/PETRINJA – Nisu puno dvojili. Čim su se dojmovi, strahovi i šokovi izazvani razornim potresom u petrinjskom kraju slegnuli, mnoga su dobra srca iz cijele Hrvatske odlučila pomoći. Onime čime mogu i s čim raspolažu. Izdvojiti valja i Udrugu Kas i Potkalničke Konjare. Naime, članovi ovih udruga podno Kalnika, točnije iz Miholca i okolice, organizirali su se i prikupili hranu za konje i ostale životinje koje su stradale u potresu. Prijevoz za prikupljeno sijeno, slamu, žitarice i ostalo ponudili su lokalni prijevoznici pa je ovaj konvoj s humanitarnom pomoći vrlo brzo krenuo put Petrinje, Siska, Gline i okolice.
FOTO: UDRUGA KAS
-U ova teška vremena koja su nas snašla, prikupili smo ono najpotrebnije našim konjima: sijeno, zob, kukuruz, krmivo. Robu smo razvezli po štalama gdje su naši konji smješteni, stoji na Facebook stranici Udruge Potkalnički konjari. A posebno je dirljiv jedan od komentara: “Da životinje mogu pričati, rekle bi vam hvala”.
FOTO: UDRUGA KAS
-Danas smo u Sisak dovezli hranu za konje koji su morali biti evakuirani iz udruge zbog svoje sigurnosti. Većinu njihove hrane uništila je voda i mulj koji su izvirali iz tla. Konji su razmješteni po ostalim štalama koje su sigurnije te će im se tamo prikupljena hrana dovesti. Ovim putem se također želimo zahvaliti svim našim članovima, mještanima sela Miholec i svim našim prijateljima na donaciji i na brzoj organizaciji. U teškim vremenima vidi se pravo zajedništvo naše male udruge velikog srca, objava je Udruge Kas čiji članovi su ove blagdanske dane odlučili provesti u pomaganju najpotrebitijima.
A istom su se mišlju vodili i Riječani, Naime, i oni su u Novu 2021. godinu odlučili krenuti pomaganjem stradalima.
FOTO: AUTOSELECT
-Predivan osjećaj za početak 2021. kada nekom možeš pomoć, pa makar i mali osmijeh izvući. Konvoj s više od 100 kućica danas je krenuo iz Istre-Poreča prema Glini-Petrinji-Lekeniku, da isporuče kampice ljudima koji su ostali bez krova.
Kompletna logistika je bila top, od pocetka do kraja, bez greške i sigurno uz pratnju MUP RH. Bravo Istra, bravo Vučna služba Bernobić, bravo ekipi s kranom što su nam pomogli kampicu dignut, bravo dobrim ljudima što su kampice donirali, bravo Road car Lekenik i Vedranu što nam je logistički pomogao, ma bravo svi. Srce nam je veliko kao kuća. Spremni smo za nove zadatke i pobjede, objava je na Facebook stranici tvrtke Autoselect.
FOTO: AUTOSELECT
Tisuće je ovakvih priča i sve su vrijedne spomena. Srećom, uspjele su nadmašiti i zasjeniti ono neizbježno – politiziranje i isticanje pojedinaca koji i ovu situaciju pokušavaju iskoristiti za vlastitu promociju ili nešto još tužnije. Kukolj u žitu nije ništa novo, glavno da je većina žita zdrava.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!