DVORANA BORIK Koja je sudbina novog sportskog objekta?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Jedan od najavljivanih bjelovarskih projekata je gradnja nove sportske dvorane na Boriku u suradnji s Ministarstvom obrane. Najviše se tome vesele sportaši i rekreativci kojima je i u normalnim godinama dobivanje termina u nekoj od dvorana ponekada gotovo pa ravno dobitku na lotu. Vlada je tom projektu zeleno svjetlo dala još u rujnu 2019., ali se već neko vrijeme nova dvorana na Boriku ne spominje. Pitanje koje se stoga nameće je, je li se od tog projekta odustalo? Nije, kaže gradonačelnik Dario Hrebak.
Gradonačelnik Dario Hrebak
-Mi smo i dalje u kontaktu s MORH-om, ali naravno ministarstvo je moralo dodatno srezati svoj proračun vezano uz izgradnju infrastrukture koja u ovom trenutku nije prioritet tako da je i taj projekt koji je praktički gotov i za koji imamo građevinsku dozvolu na nekakvom čekanju – tumači Hrebak.
Na čekanju je jer bi to u ovom trenutku mogao biti prevelik financijski zalogaj.
-Ipak je to iznos od čak 40 milijuna kuna, a u ovom trenutku bi to možda bila i loša poruka da se ide graditi, a državne financije su srezane – kaže Hrebak koji se uzda u EU fondove, no inicijativa je, ističe, na ministarstvu.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!