VIŠI STANDARD Obnavljaju se škole na daruvarskom području

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR – Nakon što su u završnu fazu ušli radovi na obnovi zgrade Područne škole daruvarske Osnovne škole Vladimira Nazora u Frankopanskoj ulici, vrijedni 7,1 milijuna kuna, tek kreću radovi na drugoj područnoj školi, onoj u Doljanima. Investicija je to vrijedna 1,7 milijuna kuna. Školska zgrada, na kojoj se još vide ožiljci iz Domovinskog rata, bit će u potpunosti obnovljena, čulo se za nedavnog potpisivanja ugovora s izvođačem radova. Koliko obnova znači učenicima i nastavnicima, pojasnila je voditeljica škole Slavica Bublić.

-Nakon 23 godine rada u ovoj Područnoj školi dočekat ću da se škola obnovi i da radimo u boljim i kvalitetnijim uvjetima. Do sada smo se trudili da nastava bude na visokoj razini, a naravno ako su uvjeti bolji tada će bolja biti i kvaliteta nastave. Osim mene, obnovi se sasvim sigurno vesele i naši učenici, roditelji i svi mještani mjesta Doljani – kazala je Bublić.

Inicijativu za obnovu škole dala je Bjelovarsko-bilogorska županija, čijim projektom obnove su obuhvaćene 44 školske zgrade, od kojih je 30-ak već završeno. Na angažmanu vezanom uz obnovu škole u Doljanima, koji pohađaju i učenici češke nacionalne manjine, Županiji je zahvalio saborski zastupnik za češku i slovačku manjinu Vladimir Bilek.

-Hvala na pomoći našim školama i našim učenicima da dobiju najkvalitetnije moguće obrazovanje koje će, vjerujem, nakon ovakvih obnova i investicija u škole, biti kvalitetnije nego u nekim drugim jačim i većim sredinama u Republici Hrvatskoj – istaknuo je Bilek.

U sklopu obnove škola na daruvarskom području u planu je i obnova matične škole Osnovne škole Vladimira Nazora, vrijedna 14 milijuna kuna.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!