ČUDO U prva tri dana nove godine u Koprivnici rođeno 11 beba!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KOPRIVNICA – U prva tri dana nove godine u koprivničkom rodilištu na svijet je stiglo 11 mališana! Već prvog dana 2021. godine rođeno je devet beba, šest djevojčica i tri dječaka, a tijekom jučerašnjeg dana su obavljena još dva poroda te su rođene još dvije bebe. Kako je istaknuto na konferenciji za novinare koje su, umjesto tradicionalnog novogodišnjeg obilaska rodilišta, održali predstavnici KKŽ i bolnice, majke i djeca su odlično. Ravnatelj koprivničke bolnice dr. Mato Devčić kaže kako već dugo nisu imali takvu ‘gužvu’ u rodilištu.

-Prvog dana nove godine imali smo čak devet poroda, što je iznimno velik broj koji već dugo nismo imali u našoj bolnici. Nadam se da će se ovakav trend zadržati i u nastavku godine, ovo je radosna vijest i priželjkujemo da ih više bude i u budućnosti – kazao je Devčić.

Dobra vijest je i to da su stanovnici KKŽ prošle godine zadržali pozitivan trend kad je riječ o novorođenima. U odnosu na 2019. godinu u kojoj je bilo 784 novorođenčadi, kroz 2020. godinu zabilježeno je jedno rođenje manje.

-Zabilježili smo i izuzetno veliki broj trudnica u posljednjim mjesecima prošle godine u našoj bolničkoj ambulanti pa bi ova godina mogla biti nešto bolja, no hoće li se taj trend nastaviti u ovom trenutku ne možemo znati s obzirom da se ne može predvidjeti sve što se može događati u posljednjim mjesecima trudnoće – kazala je dr. Vlatka Kolarević Morić s Odjela ginekologije i  opstetricije.

Župan Darko Koren zahvalio je medicinskom osoblju na predanom radu te uputio čestitku majkama i njihovim obiteljima na prinovama istaknuvši kako ih ove godine nažalost zbog epidemioloških uvjeta nije moguće osobno obići, već će im medicinsko osoblje uručiti prigodne poklone koje je Županija tradicionalno osigurala za majke i novorođenčad.

-Ako je ovo neka simbolika onda ona govori da bi ova godina trebala biti puno bolja nego ona prošla jer je broj novorođene djece u prvom danu ove godine zapravo povijesno velik, devetero novorođenih ova bolnica još ne pamti. Uvjeti su specifični, uvijek smo svi zajedno obišli rodilje i prostore rodilišta, no danas zbog okolnosti to nažalost nije moguće. Nadam se da su ove brojke nagovještaj jednog pozitivnog populacijskog trenda te da ovo pokazuje da je ispred nas jedno bolje vrijeme za sve u županiji, ali i u cijeloj državi – poručio je Koren.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!