INFRASTRUKTURA Općina ulaže u popravak starih i izgradnju novih cesta

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKA TRNOVITICA – Komunalna infrastruktura ključan je faktor svih lokalnih jedinica pa tako brojne općine ulažu upravo u taj dio radova. Velike napore u obnavljanju svojih cesta daje i Velika Trnovitica koja je već za sljedeći proračun osigurala novac za nastavak uređenja derutnih dionica. Da je cestovna izgradnja i dalje jedan od većih problema, potvrdio je načelnik Ivan Marković.

– I danas imamo problem jer kroz našu općinu prolazi Županijska cesta dužine od gotovo 15 kilometara koja je izuzetno devastirana. U razgovoru sa županom pokušavam sklopiti dogovor i idemo u dobrom smjeru. Imam obećanja da će se krenuti u adaptaciju te ceste jer to nam je zaista jedna rak rana koja nam koči i gospodarski i bilo koji razvoj – rekao je Marković.

I u općinske ceste ulažu se značajna sredstva.

– Ulažemo znatna sredstva u popravak starih i izgradnju novih naših cesta. Konkretno sada imamo u tijeku cestu Velika Trnovitica-Ladislav. Imamo svu potrebnu dokumentaciju i građevinsku dozvolu, još samo čekamo natječaj na koji se možemo javiti – ističe velikotrnovitički načelnik.

Načelnik kaže da se radi o vrlo važnoj dionici dugoj tri kilometra. No, ne mogu je sami isfinancirati jer je za realizaciju potrebno 1,8 milijuna kuna. Nakon što se dočeka raspisivanje natječaja, još jedna općinska cesta presvući će se u bolje i ljepše ruho. Isto tako, Općina je i dalje uključenja u sređivanje svojih poljskih putova i nerazvrstanih cesta, a izgradili su se i mostovi.  (D. Aleksić)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!