POZAMAŠAN PRORAČUN Što Općina planira u 2021. godini?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

IVANSKA – U 2021. godini Ivanska ima proračun od 28 milijuna i 134 tisuća kuna. Popriličan je to iznos za jednu općinu, ali je to i odraz brojnih projekata koje u Ivanskoj planiraju odraditi. Pri tome je prioritet prometna infrastruktura i uređenje onih cesta koje sada nisu nimalo blagonaklone prema automobilima.

– Prva cesta koja nam je prioritet jer je u jako lošem stanju je dovršetak ceste u naselju Utiskani od 700 metara. Očekujemo i dovršetak ceste u Samarici, a župan nam je taj dio i obećao. Javni natječaj je proveden, a na proljeće, čim će se moći, vjerujem da će projekti krenuti i u realizaciju – kaže načelnik Željko Mavrin.

Pola milijuna je osigurano i za asfaltiranje Brajkovićevog Brijega, a u planu su i dionice  Babinac – Križic, Križic – Šušnjara i Srijedska – Ploščica. Cilj je napraviti i parkiralište kod ambulante, a radit će se i na komunalnoj infrastrukturi, navodi Mavrin.

– U tijeku je i dovršetak izgradnje vodovoda u naselju Utiskani i Križic. Nakon toga planiramo riješiti i naselja Srijedska, Đurđic, Paljevine i Kolarevo Selo – navodi Mavrin.

Planirana je i deset milijuna kuna vrijedna kanalizacija u Ivanskoj.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!