PRIRODNI RESURSI Kroz ekološke projekte do poduzetničkog potencijala

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GRUBIŠNO POLJE – Prirodni resursi poput vode, šuma i plina nešto su što se na području Grubišnog Polja pokušava pretvoriti u poduzetnički potencijal. Sve to iziskuje čistu okolinu pa gradonačelnik Zlatko Mađeruh godinama pokušava progurati ekološke projekte. Brzinom realizacije gradonačelnik i nije baš zadovoljan.
Gradonačelnik Z. Mađeruh
– Mislio sam da će to ići brže. No, ne radi se tu možda samo o našoj volji već i o sredstvima koja su nam na raspolaganju jer sami iz svojih izvornih sredstava nismo u mogućnosti pratiti kriterije Europske unije koje nam, rekao bih, nalažu u dobroj namjeri – rekao je Mađeruh.
No, ipak se puno toga odradilo, svjestan je i sam gradonačelnik.
– U ovoj godini kupili smo dva nova komunalna vozila, a za sljedeću godinu imamo ugovoreno kupiti još dva. Prošli smo i s projektom reciklažnog dvorišta od pet milijuna kuna, a imamo i relativno uređeno komunalno odlagalište koje se još desetak godina može koristiti za odlaganje komunalnog otpada po kapacitetu – napominje Mađeruh.
Gotovo je dva milijuna kuna uloženo i u LED rasvjetu koja je osim što je ekološka ujedno i energetski učinkovita. Uz edukaciju građana, gradonačelnik Mađeruh je uvjeren da će doseći ono što su si zacrtali, a to je ekološki čist grad.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!