ODVOZ BOŽIĆNIH DRVACA Sakupljanje kreće u četvrtak!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Već tradicionalno nakon božićnih i novogodišnjih blagdana organizira se odvoz božićnih drvaca. Na području grada Bjelovara tako će i ove godine bjelovarski Komunalac posebnim vozilima sakupljati drvca koja građani mogu odložiti pokraj svojih kanti za odvoz komunalnog otpada ili kod stambenih zgrada pokraj spremišta. Odvoz kreće već od četvrtka, 7. siječnja, kaže Stipe Crnković, predstavnik radnika Komunalca Bjelovar.
– Krećemo s odvozom božićnih drvaca u četvrtak. Ovaj tjedan odvozit će se još u petak dok će se idući tjedan odvoz nastaviti u ponedjeljak, utorak i srijedu i to od 7 do 15 sati. Tako ćemo obuhvatiti cijelo područje grada. Za građane koji iz bilo kojeg razloga u to vrijeme ne budu predali božićno drvce, oni će drvce moći dovesti u naša reciklažna dvorišta – kod autobusnog kolodvora ili Doline – kaže Crnković.
Prošle godine, kaže Crnković, bilo je 20 tona božićnih jelki, a sličan broj očekuje se i ove godine.
– Bitno je napomenuti da preostala drvna masa neće ići na odlagalište otpada već će, kao i dosta godina unazad, ići ovlaštenim oporabiteljima. Naše cijenjene sugrađane jedino molimo da božićna drvca prije odbacivanja raskite – napominje Crnković.
Isto tako, dodaje Crnković, važno je napomenuti da se poseban kamion za odvoz božićnih drvaca neće vraćati onuda kuda je prvotno prošao, osim kada je riječ o stambenim objektima gdje boravi više ljudi.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!