NAJVEĆI PROJEKT U istoj godini dograđena škola, a izgrađen vrtić!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKO TROJSTVO – Najveći projekt koji je realiziran u ovoj, uskoro minuloj godini na području Općine Veliko Trojstvo, zasigurno je onaj koji se tiče djece i učenika. Naime, obnovljena je i dograđena Osnovna škola te je izgrađen novi Dječji vrtić. Škola i vrtić, pojasnio je načelnik Općine Ivan Kovačić, financirani su iz više izvora. Dogradnju škole financirala je Bjelovarsko – bilogorska županija, dok je projekt vodila Općina.
– Radi se o novim prostorima za djecu od prvog do četvrtog razreda te nekoliko prostora kabineta i kuhinja. Otprilike troškovi projekta iznose milijun i 400 tisuća – kaže Kovačić.
Načelnik Ivan Kovačić tijekom radova
Drugi projekt, onaj izgradnje vrtića, ima istu građevinsku i uporabnu dozvolu, a težak je 9,2 milijuna kuna.
– Od ukupno 9,2 milijuna kuna, 7,2 smo dobili kroz europske fondove. Od tih 7,2 milijuna povukli smo 3,6 milijuna predujma koji smo dobili još prošle godine. Prvu ratu od 2,7 financirali smo iz revolvinga – rekao je Kovačić.
Razliku od sedam milijuna, pa do devet milijuna kuna, Općina će povući iz Ministarstva regionalnog razvoja, odnosno od Fonda za poravnanja koji je namijenjen za one projekte koji se nisu uspjeli do kraja financirati novcem Europske unije. Ugovor je potpisan, a isplata sredstava se očekuje u narednoj godini. Načelnik je na kraju podsjetio da Općini Veliko Trojstvo ostaje za pokriti pet posto od investicije, a s isto toliko su penalizirani. S obzirom na kompliciranu proceduru i visoku cijenu investicije – prezadovoljni su. A ono što im je još važnije – zadovoljstvo je Velikotrojšćana. Jer za njih i njihovu djecu, ovo je sve i napravljeno. Vrtić bi s radom trebao započeti čim se situacija s koronavirusom smiri, a načelnik je uvjeren da će kapaciteti od samog početka biti gotovo popunjeni. Podsjetimo, objekt je kapaciteta za 52 djece i 14 zaposlenih. (M. Čapo)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!