ŠKOLSTVO U obnovu idu i male škole što je dokaz ravnomjernog ulaganja u djecu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima obišao je Područnu školu u Dapcima pred kojom je temeljita energetska obnova vrijedna 1,6 milijuna kuna.
Područna škola Dapci jedna je od četiri školske zgrade na području grada Čazme obuhvaćene europskim projektom energetske obnove. Do sada su provedeni radovi na temeljitoj obnovi Matične škole i školsko-sportske, obnovljena je i škola u Gornjem Dragancu, a energetska obnova očekuje i školu u Gornjem Mikloušu. Time dolazimo do ulaganja u školstvo na podruju grada Čazme od strane Bjelovarsko-bilogorske županije od preko 20 milijuna kuna.

Koliko ova obnova znači za 17 učenika u dva razredna odjela PŠ Dapci, otkriva ravnateljica škole Lidija Osman.
-Veliki je ovo značaj. Mijenjaju se uvjeti života i rada svih učenika, učitelja i svih njihovih roditelja, a eneregetska obnova utkječe i na budućnost novih učenika. Podiže se standard – kazala je Osman.
Ugovor je potpisan 30. prosinca, a radovi moraju kreuti kroz mjesec dana. U njihovom trajanju, učenici će vjerojatno pohađati Matičnu školu, nagovijestila je ravnateljica.

Radovi na školskoj zgradi u Dapcima, između ostalog podrazumijevaju:
  • povećanju toplinske zaštite vanjskog zida, temelja zgrade i toplinskoj izolaciji pročelja zgrade
  • povećanju toplinske zaštite stropa prema negrijanom prostoru,
  • zamjeni vanjske stolarije i zaštite od sunca ugradnjom vanjskih horizontalnih žaluzina
  • ugradnji novog visokoučinkovitog sustava grijanja i ugradnji novih radijatora
  • zamjeni unutarnje rasvjete učinkovitijom LED rasvjetom,
  • projekt predviđa i izvedbu pristupne rampe za osobe s invaliditetom i osobe smanjene pokretljivosti.
Ulaganje u školstvo jedan je od prioriteta Bjelovarsko-bilogorske županije koja upravo u tom segmentu ima investicije vrijedne veće od 250 milijuna kuna uspješno koristeći europska sredstva.
-Ono što bih istakao da će ova energetska obnova utjecati da će praktički svi učenici ići u školu u nove objekte. A posebno bitna stvar, ne trebamo dijeliti djecu ovisno o tome gdje idu u školu. Mi smo jedna od županija koja je predložila da u obnovu idu ne samo velike, matične škole već i područne, istaknuo je župan Damir Bajs.
Ulaganja u školstvo podrazumijevaju obnovu, izgradnju ili dogradnju 50 školskih objekata što je županiju dovelo do drugog mjesta po ulaganjima u školstvo u Republici Hrvatskoj.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!