NOVA AKCIJA U narednim danima očekuju nas pojačane kontrole

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – U cilju povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama te preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica, bjelovarsko – bilogorska će i ovog vikenda poduzimati pojačane aktivnosti usmjerene prioritetno na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, a koji su najčešći uzročnici prometnih nesreća tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“.
-U tom pogledu obavještavamo sve sudionike u prometu da će od danas 08. do nedjelje 10. siječnja, na području PU bjelovarsko-bilogorske, ali i cijele Republike Hrvatske, policija poduzimati pojačane aktivnosti, a posebice će se pojačano nadzirati i sankcionirati nepridržavanje ograničenja brzine, vožnja pod utjecajem alkohola i droga, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisno korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilima te drugi prekršaji koji ugrožavaju sigurnost cestovnog prometa.
Dodatno će policijski službenici na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske tijekom danas, 08. Siječnja u vremenu od 14.00 do 22.00 sata usmjeriti svoje aktivnosti u prvom redu na nadzor alkoholiziranosti vozača i vožnju pod utjecajem droga i lijekova, poručuju iz PU bjelovarsko – bilogorske i podsjećaju sve sudionike u prometu, a posebice vozače motornih vozila, da već i malene količine alkohola povećavaju samopouzdanje i smanjuje osjećaj odgovornosti, a istovremeno otežavaju zapažanje i usporavaju reakcije vozača uslijed čega dolazi do prometnih nesreća.
-I ovom prilikom molimo sve sudionike u prometu da poštujući prometne propise vode brigu o svojoj i sigurnosti drugih sudionika u prometu, te da svojim pozitivnim ponašanjem pridonesu povoljnom stanju sigurnosti, poručuju snage reda i mira.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!