VODOOPSKRBA Na korak do potpune pokrivenosti mrežom

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ŠTEFANJE – Iako je ova godina u brojnim pogledima bila izazovna, u Štefanju ona nije uspjela omesti projekt vodoopskrbe. U toj općini kraju privode ono što su započeli još 1998. kada je pokrivenost vodovodne mreže stala na 80 posto općine. Za preostalih 20 posto je projekt napravljen, ali ne i realiziran, no to se sada promijenilo, ističe načelnik Ivo Emić.
– Prije dvije godine preuzeli smo novelaciju projekata s obzirom na to da su građevinske dozvole istekle. Prošle godine uspjeli smo kandidirati izgradnju vodovoda u naseljima Gornja i Donja Šušnjara i Laminačke Ive – rekao je Emić.
Ove se godine krenulo i u samu gradnju čijim je napretkom Emić zadovoljan.
– Veseli me da je ove godine naselje Donja Šušnjara već dobilo vodovod. Upravo smo nedavno razgovarali s direktorom Hrvatskih voda koji je obećao da se projekt nastavlja iduće godine pa tako očekujemo izgradnju vodovoda i u naselju Gornja Šušnjara. U međuvremenu smo ishodili građevinsku dozvolu i za naselje Blatnica – ističe Emić.
Ovih se dana građevinska dozvola očekuje i za naselje Starine, a riječ je o sveukupno 17 kilometara vodovodne mreže u koju će biti uloženo oko deset milijuna kuna. Prvi priključci ondje gdje su radovi gotovi očekuju se u siječnju. (D. Mlinac)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!