HDZ BIRA KANDIDATA ZA ŽUPANA Mladost, iskustvo, žena ili…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

-Imponira mi što sam među četiri kandidata svoje stranke za bjelovarsko-bilogorskog župana i bez obzira tko će na kraju biti izabran, svatko od nas ima šanse na predstojećim izborima – rekao nam je Zoran Bišćan, potvrdivši naše napise o procesu kandidiranja u Hrvatskoj demokratskoj zajednici.

Uz riječi hvale za protukandidate „koji su stručni i kvalificirani u svojim zvanjima, ali i u politici“, Bišćan za sebe kaže kako je kao gospodarstvenik i djelatnik u Vodim uslugama odlično upoznat s lokalnom problematikom u Bjelovaru, ali i cijeloj županiji. Bez obzira tko na kraju prođe, imat će njegovu potporu u kampanji.

Jedina žena među kandidatima koje bi HDZ-a mogao poslati u ‘lov’ na vodeće mjesto u županiji, ravnateljica bjelovarskog Centra za cjeloživotno učenje i kulturu Zvjezdana Galkowski, kaže kako je spremna na takav izazov, prvenstvo zbog toga što je gotovo dva desetljeća provela u lokalnoj samoupravi.

-Upoznata sam s temama i problemima koji su aktualni na tom području. Osim toga, mislim da sam u posljednje dvije godine u Centru za cjeloživotno učenje i kulturu pokazala da mogu rješavati probleme i uvoditi promjene te sam spremna prihvatiti se i malo većih problema. Ako mi se ukaže povjerenje, spremna sam tom poslu pristupiti bez politikanstva i manipulacija, čista srca i odgovorno – kaže Galkowski. Dodaje kako smatra da su Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potrebne promjene i iskoraci, prvenstvo u korištenju brojnih resursa i prednosti koji do sada, kaže Galkowski, nisu bili iskorišteni. Iskreno priznaje i kako bi joj bilo drago da upravo ona bude prva žena na čelu Bjelovarsko-bilogorske županije.

Najmlađi među spominjanim četvercem je Marko Marušić, predvodnik nove generacije lokalnih HDZ-ovaca. On upravo u svojim godinama vidi ključnu prednost pred protukandidatima.

– Vrijeme je za promjene, vrijeme je da i moja stranka da prednost mladima – odlučan je Marušić koji ističe primjere Daria Hrebaka u Bjelovaru i Damira Lneničeka u Daruvaru koji su upravo mladošću i novom energijom dokazali kako se može odgovorno i uspješno obnašati bilo koja javna dužnost bez obzira na relativno malo iskustva.

-Poštujem sve kolege protukandidate iz stranke, ali bez lažne skromnosti mogu reći da vjerujem u sebe. Ako se pak vrh stranke odluči za nekog drugog, on (ili ona) imat će svu moju potporu – zaključuje Marušić i dodaje da je upravo ovakav proces kandidiranja prvih ljudi za lokalne izbore pokazatelj kako HDZ ima širinu i snagu.

Kao državni tajnik u Ministarstvu regionalnog razvoja, Velimir Žunac napominje kako mu trenutačno u fokusu nisu lokalni izbori, već situacija na potresom pogođenim područjima te iznalaženje rješenja da se za stradale nađe što više sredstava u europskim fondovima. No, govoreći o potencijalnoj kandidaturi za dužnost župana, Žunac napominje kako je član HDZ-a punih 30 godina te da je spreman, ako stranka tako odluči, prihvatiti taj izazov.

-Ako kandidat bude netko drugi iz stranke, opet se neću ljutiti. Mislim da je situacija poprilično sazrjela i da HDZ, kvalitetnim nastupom s koalicijskim partnerima, može dobiti izbore u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji – uvjeren je Žunac koji podsjeća kako jako dobro zna na koji način funkcionira lokalna i regionalna samouprava. Osim što je u dva mandata bio gradonačelnik Garešnice, i kao državni tajnik usko surađuje upravo s regionalnom samoupravom.

-Regionalni razvoj je i jedan od ključnih prioriteta Vlade Republike Hrvatske, a naši regionalni koordinatori, odnosno županijske razvojne agencije, zapravo su produžene ruke države na terenu. Usko surađujem i sa županijama, tako da apsolutno poznajem problematiku. No, ponavljam, odluka o kandidaturi ne ovisi samo o meni – kaže Žunac. (žb, stm)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!