PRIKLJUČITE SE Počinje novi val dobrote za mališane s pogođenih područja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Iako je situacija u našoj zemlji uistinu teška, lijepo je vidjeti kako se u svima nama probudilo zajedništvo i želja za pomaganjem onima kojima je to najpotrebnije. Svatko pomaže u onome u čemu je dobar i u onome gdje može. Tako su i bjelovarski mališani odlučili pomoći mališanima s potresom pogođenih područja. Naime, Društvo naša djeca Bjelovar, zajedno s Dječjim Gradskim vijećem pokrenulo je humanitarnu akciju za potresom stradalu djecu s područja Sisačko – moslavačke županije. Prvi dio akcije sastojao se od prikupljanja osnovnih potrepština za bebe i djecu, higijenskih proizvoda i sličnog, a sve prikupljeno već je dostavljeno najpotrebitijima. Detalje otkriva Sanja Vranješević iz Društva naša djeca Bjelovar.
Sanja Vranješević iz DND Bjelovar
-U suradnji s Gradom Bjelovarom i privatnim prijevoznicima, sve prikupljeno smo odvezli u SOS Dječje selo Lekenik u Općini Bor. Oni su još uvijek svi pod stresom, drago im je da ih se sjetimo, a nama je bilo drago da smo mogli pomoći našima najmlađima jer ni inače im nije bajno živjeti u tako izdvojenim općinama, istaknula je Vranješević.
FOTO: DND Bjelovar
Bjelovarčani su ponosni jer su učinili dobro djelo i pomogli onima najmanjima. No, njihovim dobrim djelima tu nije kraj. Humanitarna akcija nastavlja se i to pod geslom “Djeca za djecu”.
-S obzirom da će toj djeci trebati pomoći i u narednim mjesecima, znam da su škole i vrtići razrušeni, djeca se nelagodno osjećaju, još uvijek je tu i strah, odlučili smo ovaj drugi dio akcije, pretežito usmjeriti na vrtićku i školsku djecu. Želimo im pomoći stvarima kojima bi se oni razveselili – pojašnjava Vranješević i dodaje kako to namjeravaju realizirati kroz manje paketiće koje će potom distribuirati u suradnji s lokalnim društvima u Petrinji, Sisku, Glini i Lekeniku. Svako dijete odredit će kome će namijeniti kutiju s potrepštinama za školu, nekim priborom za crtanje i slično, a najbitnije je napisati pismo ohrabrenja ili nacrtati sliku za budućeg vlasnika kutije.
FOTO: DND BJELOVAR
-Želimo im vratiti osmijeh na lice, ali potaknuti i empatiju kod naše djece koja moraju znati koliko je važno misliti na druge. Stoga je važno da u taj paketić stave i nešto osobno, neku igračku, spomenar, šal, nešto osobno što će biti poseban poklon tom određenom djetetu – zaključila je Vranješević.
Ova će, uistinu hvalevrijedna, akcija trajati od 11. pa sve do 31. siječnja. Paketi će se prikupljati tri dana u tjednu, u ponedjeljak, srijedu i petak, u prostoru Društva Naša djeca Bjelovar, od 15 i 30 do 17 sati.
Član Gradskog vijeća i učenik 5. razreda bjelovarske IV. OŠ Martin Rovišćanec, pojasnio je kako je došlo do ideje za humanitarnom akcijom.
FOTO: DND BJELOVAR
-Kada sam vidio potresom pogođena područja, znao sam da i ja moram nešto poduzeti. Stoga sam uz pomoć ostale djece iz Gradskog vijeća, pkrenuo akciju prikupljanja humanitarne pomoći pod nazivom “Ajmo djeca za djecu”. Pomoć nastavaljamo i novom akcijom gdje je posebno važno uz sve ostalo, dodati i pismo ili crtež ohrabrenja i podrške. Molimo stoga, sve prijatelje djece das se uključe – kazao je mladi Martina i odao što će on od svojih omiljenih predmeta izdvojiti.
-Stavit ću u kutiju, uz pribor i sve ostalo, jednu lijepu, malu kasicu koju sam dobio i koja je u obliku gljive. Lijepa je i praktična, a može biti i igračka – kazao je Martin i zahvalio svoj djeci s potresom pogođenih područja što su toliko otporni i čvrsti.
-Tata i ja smo vidjeli, kad smo dostavljali pomoć, koliko je teško ljudima. Htio bih im svima poručiti da ćemo svi mi iz ostatka Hrvatske dati sve od sebe da se vrate normalnom životu, svojim stalnim aktivnostima i da imaju topli dom – zaključio je Martin i pozvao još jednom sve da se uključe u njihovu humanitarnu akciju kako bi toj djeci uistinu vratili osmijeh na lice.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!