BRIGA O MLADIMA Osigurani topli obroci, prijevoz i druge naknade

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKA TRNOVITICA – Da na mladima svijet uistinu ostaje svjesna je Općina Velika Trnovitica koja o djeci i mladima sa svog područja redovito vodi brigu. Uz potpore koje Općina daje novorođenčadi i vrtićarcima, tu su i potpore za školarce, kako osnovnih tako i srednjih škola. Budući da se Bjelovarsko-bilogorska županija uključila u financiranje školske kuhinje za jedan dio osnovnoškolaca, točnije njih 14, Općina se odlučila pobrinuti za ostale učenike.
– Donijeli smo odluku da ćemo za ostatak djece isto tako platiti školski obrok kako bi svi naši učenici u osnovnoj školi imali besplatan školski obrok – ističe načelnik Ivan Marković.
S druge strane, srednjoškolcima putnicima Općina plaća prijevoz dok se onima koji ne putuju plaća smještaj u iznosu od dvije tisuće kuna. Brine se i o studentima.
– Redovne studente sufinanciramo s 2000 kuna. Tako smo zaokružili svu djecu i mlade, od samog rođenja pa do završetka obrazovanja – kaže Marković.
Uz mlade, takvu brigu cijene i njihovi roditelji kojima je svaka zadržana kuna u džepu zasigurno od velike pomoći. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!