SVEČANI PRIJEM Brončana Mamić sretna medaljom, no već je fokusirana na nešto drugo…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Na Europskom prvenstvu u rukometu za žene 20. prosinca prošle godine, hrvatska ženska reprezentacija osvojila je brončanu medalju. Povod je to za današnji prijem u Gradskoj upravi. Naime, jedna od brončanih rukometašica je i Josipa Mamić, hrvatska reprezentativka, a ujedno članica Ženskog rukometnog kluba Bjelovar. Gradonačelnik Dario Hrebak je, uz brončanu Mamić, ugostio i predsjednika Ženskog rukometnog kluba Darija Pleška te trenera Hrvoja Cikoju. Evo što je poručio.

-Bez obzira što ona nije naša Bjelovarčanka, brani boje našeg ženskog rukometnog kluba pa se zahvaljujući njoj puno pričalo o Bjelovaru. Želim čestitati Josipi na sjajnom rezultatu koji je polučila zajedno sa svim našim reprezentativkama te joj se želimo i na jedan prigodan način zahvaliti – kazao je gradonačelnik Hrebak i dodao kako je stoga Grad Bjelovar pripremio za nju poklon bon u iznosu od tri tisuće kuna. Hrebak je na kraju istaknuo kako se nada da priča oko ženskog rukometa neće javnosti biti zanimljiva samo sada, nakon osvojene medalje, već da će ih podržavati i u svim daljnjim aktivnostima, kao i da će se ženski sport, pa takp i rukomet, dignuti na jedan viši nivo. Josipa Mamić je, zahvalivši se na nagradi kojoj se nije nadala, skromno kazala kako Bjelovarčanka uistinu nije, no kako se, nakon tri godine u Bjelovaru, upravo tako osjeća.
-Toliko sam već pričala o Europskom prvenstvu. Nismo to očekivale i nismo se nadale. No, kad je krenulo, krenulo je do kraja, sad je to iza mene. Totalno sam koncentrirana na klub, a nakon ove medalje, moji apetiti nisu stali. Želimo s Bjelovarom biti drugi u Ligi, te što dalje otići s Challenge kupom, odnosno Europskim kupom – kazala je Mamić i zahvalila Gradu, ali i Upravi kluba što su priskočili upomoć i pronašli rješenje za neisplatu plaća u klubu koja je obilježila prosinac. Brončana rukometašica naglasila je da je štrajk bio nužan jer su željele javnosti dati do znanja da zaslužuju plaću jer vrijedno treniraju i brane boje kluba i grada.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!