COVID 19 U dvije županije potvrđen je 41 novi slučaj zaraze

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR/KOPRIVNICA – U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno je 18 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Po pet novozaraženih osoba s područja je gradova Bjelovar i Čazma, tri novooboljele osobe s područja su grada Grubišnog Polja, po dva nova slučaja zaraze koronavirusom zabilježena su na područjima gradova Garešnica i Daruvar, a jedna novozaražena osoba s područja je općine Rovišće.
U bjelovarskoj Općoj bolnici trenutno je na liječenju 49 pacijenata zaraženih koronavirusom, od kojih je njih sedam na respiratoru. Na opservaciji je 25 pacijenata.
Preminule su tri osobe s koronavirusom čime dolazimo do 97 preminulih osoba od početka pandemije na području Bjelovarsko-bilogorske županije.
U samoizolaciji su u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji 633 osobe.
Na području Koprivničko – križevačke županije potvrđena su 23 nova slučaja bolesti COVID-19, a ozdravile su 22 osobe. Na području županije trenutno je aktivno 172 slučaja bolesti COVID-19, a na bolničkom liječenju trenutno se nalazi 31 osoba. Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 potvrđena je kod 5484 osobe.
Tijekom jučerašnjeg dana izuzeto je 129 uzoraka sa sumnjom na SARS – CoV-2 virus, a od početka pojave koronavirusa na području županije ukupno je testirano 17412 osoba.
Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije i nadalje apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i zdravstvenih uputa kako bi se smanjio intenzitet i dinamika u širenju SARS – CoV-2 virusa. Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana te izbjeći preopterećenje zdravstvenog sustava.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!