IGNORIRALI SJEDNICU Načelnik se požalio na vijećnike koji nisu htjeli glasati

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ŠANDROVAC – Prosinac je u većini lokalnih samouprava obilježen održavanjem sjednica Općinskih vijeća i donošenjem proračuna za narednu godinu. Tako je bilo i u Šandrovcu. Evo što kaže tamošnji načelnik Josip Dekalić.
-Rebalans se mora donijeti, proračun se mora donijeti i sve ono što ide uz proračun. Mnogi ljudi ne znaju da prvo moraš izglasati proračun da bih mogao pratiti sve ostale programe i projekte poput potpora za djecu, vrtić, poljoprivredu i ostalo. Nama bi sve stalo da proračun nije izglasan – kazao je načelnik Dekalić.
FOTO: Načelnik Josip Dekalić
Budući da vijećnici sjednicu nisu mogli odraditi video vezom jer nisu svi opremljeni za to, načelnik je pojasnio kako su se odlučili na telefonsku sjednicu. S time da su svi vijećnici pet dana prije održavanja sjednica dobili materijale te obrazac na kojem se svaki vijećnik, uz potpis, trebao izjasniti je li za određenu točku glasa za, protiv ili je suzdržan. Nakon što je pročelnica zvala svakog vijećnika ponaosob, načelnik pojašnjava što se dogodilo.
-Nažalost, troje vijećnika nama se uopće nije javilo. Baš me zanima što su u tome trenutku razmišljali. Jer, ako nisu htjeli glasati, ako imaju nešto protiv, a oni su birni u to Općinsko vijeće, onda su bili obvezni izjasniti se za, protiv ili suzdržan – jasan je Dekalić koji dodaje da u tom trenutku ne bi trebalo biti važno vole li primjerice načelnika, slažu li se s njim i slično, već bi na prvo mjesto trebali staviti razvoj Općine Šandrovac.
Za donošenje odluka bilo je potrebno sedam vijećnika, njih šestero je bilo za, jedan nije želio glasati, a troje njih nije se javilo, pojašnjava Dekalić koji je dodao kako je proračun unatoč svemu donešen. Zahvalio je ostalim vijećnicima što su razmišljali o budućnosti Općine i zaključio kako se nada da se ovakve neugodne epizode više neće ponavljati. Dodajmo, proračun Općine Šandrovac za ovu godinu iznosi preko 12 milijuna kuna te je na razini prošlogodišnjeg.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!