ODLUČENO JE Evo kako će od ponedjeljka izgledati nastava!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Kako se ovih dana i najavljivalo, idući ponedjeljak u škole krenut će samo dio učenike. Ministar obrazovanja Radovan Fuchs je nakon videosastanka s premijerom Plenkovićem objavio kako je dogovoreno da će se u školske skupe vratiti samo učenici nižih razreda osnovnih škola te učenici završnih razreda srednjih škola. Svi ostali nastavu će pratiti online.

-Generalni stav je da nastava za učenike osnovnih škola od prvog do četvrtog razreda počinje licem u lice, dakle oni idu u školu. Jednako tako i učenici četvrtih razreda srednjih škola iz potreba bolje pripreme državne mature koja se provodi na cijelom teritoriju Hrvatske u isto vrijeme, kako ne bi bilo hendikepiranih u smislu stjecanja znanja koja su im potrebna – kazao je ministar Fuchs, dodajući kako će se tijekom provođenja nastave u samim školama strogo paziti na pridržavanje epidemioloških mjera kako se ne bi narušio pozitivan trend pada broj oboljelih od koronavirusa.

Ministar je kazao kako je u stalnom konataktu s predstavnicima Grada Zagreba u kojem su obećali kako će do početka polugodišta biti sanirani svi putevi do škola u središtu grada. Podsjetimo, roditelji su to zatražili peticijom, s obzirom da je do zgrada na putu do škola oštećen u potresu.

Intenzivno se razgovara i s predstavnicima lokalne vlasti i škola u Sisačko-moslavačkoj županiji kako bi se vidjelo može li ondje nastava početi prema spomenutom planu ili će u pojedinim mjestima biti potrebe za odgodom početka nastave. Radi se i na tome da se učenicima s potresom pogođenih područja osigura psihološka pomoć.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!