AMBICIOZNI PLANOVI Društveni dom preuredit će u hostel

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KONČANICA – Zahtjevnu godinu uspješno je kraju privela i Općina Končanica. Između ostalog, u ovoj je godini završena treća faza adaptacije društvenog doma u Daruvarskom Brestovcu u kojem se jedan dio doma planira prenamijeniti u hostel.

– Društveni dom u Daruvarskom Brestovcu jedna je velika zgrada u kojoj je jedan dio poslovni prostor, dio su prostorije za udruge, a dio na katu preuredit ćemo za hostel. Imamo dosta aktivnih udruga gdje im često dolaze druge udruge u posjet tako da bi hostel bio od velike koristi – rekao je pročelnik Dalibor Tomašek.

Sljedeće godine, napominje Tomašek, slijedi nastavak projekta gdje se planira kompletni završetak  doma te uređenje okoliša. Pročelnik otkriva na čemu se još radilo.

– U prošloj godini izgrađena je i nadstrešnica i garaže za vatrogasna vozila dok se ove godine planira adaptacija i nadogradnja doma gdje bi se zaokružila priča što se tiče vatrogastva. Nakon toga, imali smo prošle godine projekt nabave komunalne opreme gdje je nabavljen traktor i malčer za održavanje poljskih i nerazvrstanih cesta – kaže Tomašek.

Nabavljeno je i mobilno reciklažno dvorište vrijedno 110 tisuća kuna koje će se nagodinu početi i koristiti. Uspješnih projekata neće nedostajati niti u 2021-oj godini jer Općina je usvojila proračun od 9 i pol milijuna kuna. (D. Aleksić)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!