15 DANA “PENZIJE” Medo kuha, igra se sa psom, dimi meso, ali i volontira

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Da mu umirovljenički život itekako odgovara potvrdio je nedavno umirovljeni policijski glasnogovornik Dražen Medved. “Ja idem zapravo samo u “penziju“ ali ne mislim mirovati. Imam puno bedastih i ludih ideja što bi mogao raditi”, rekao je Medved u svom posljednjem priopćenju medijima kao glasnogovornik, no u razgovoru s njim još uvijek nije htio otkriti kakve to planove čuva u rukavu.
– Sve u svoje vrijeme. Ne radi se o nekim posebnim iznenađenjima, ali istina je da ne mislim mirovati. U prvim umirovljeničkim danima prioritet mi je rješavanje administracije vezane za mirovinu, a što se tiče privatnih stvari – pomalo preuzimam kućanske poslove od supruge. Nije dosadno jer tu su kuhanje, čišćenje, igranje s unukom, šetanje s našom labradoricom Nerom, bilo je tu i tradicionalnog kolinja, a sada se pomalo i dimi meso. Doista nije dosadno, prošlo je 15 dana, a osjećam kao da su prošla dva ili tri dana – kaže Medved.
FOTO: PU BJELOVARSKO – BILOGORSKA, Dražen Medved
Svoje umirovljeničke dane Medved je iskoristio i za volontiranje na područjima pogođenim potresom.
– Kada čovjek vidi što se dogodilo, ne može ne pustiti suzu. U Novu godinu i nekoliko dana poslije otišao sam s par prijatelja u Petrinju i Sisak. Tamo smo pomagali na raščišćavanju i djelomičnom saniranju kuća i stanova naših poznanika i kolega. Naravno da se nismo zaputili bez poklona, povezli smo koliko je stalo u naše bunkere. No, to je manje bitno. Bitno je da je svatko od nas pomogao koliko je mogao. Posebno bih istaknuo to što sam volontirao u centralnom skladištu Domovinskog pokreta u Kutini kroz koji je prošlo više od tisuću tona humanitarne pomoći iz svih krajeva Lijepe naše. Bilo je tu i šlepera iz Austrije, Mađarske te drugih zemalja. Kada vidite te šlepere koji su došli pomoći, to te jednostavno dirne. Malo me peru osjećaji jer kada pogledate kolonu deset šlepera koji dovoze pomoć, srce vam stane i morate reći respect tim ljudima – ističe Medved.

Volontiranje, ali i druženje s obitelji ispunilo je srce glasnogovorniku koji poručuje – pomozimo svima koliko god možemo. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!