DODATNA SREDSTVA Kroz TIM 2 Hitne medicinske službe do veće zdravstvene razine zaštite

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KOPRIVNICA / ĐURĐEVAC – Županijska uprava osigurala je potrebna financijska sredstva i započela je aktivnosti uspostave TIM-a 2 Hitne medicinske službe u sklopu đurđevačke Ispostave Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko – križevačke županije, najavio je na konferenciji za medije župan Darko Koren pojasnivši okolnosti koje su dovele do pokretanje ovog važnog projekta kojim će se dodatno ojačati zdravstveni sustav županije te osigurati još veća kvaliteta zdravstvene zaštite za stanovnike grada Đurđevca i okolnih općina.
Odluka je donesena, kazao je župan, na temelju detaljnih analiza potreba i stručnih procjena te nakon osiguranja značajnih financijskih sredstava završetkom višegodišnjeg spora kojim je Županija postignula nagodbu o sklapanju izvansudske nagodbe s Republikom Hrvatskom radi isplate troškova najamnine za koprivničku Gimnaziju izgrađenu po modelu javno privatnog partnerstva.

-Zahvaljujući velikom angažmanu Županijske uprave, na kraju prošle godine smo postigli veliki uspjeh te nakon četverogodišnjeg mukotrpnog sudskog procesa sklopili nagodbu s državom čime smo osigurali 9.2 milijuna koje ćemo iskoristiti na kvalitetan način. Zasigurno najznačajniji projekt koji ćemo financirati dobivenim sredstvima jest pokretanje TIM-a 2 Hitne medicinske službe u Đurđevcu čime će se za područje Grada Đurđevca i okolnih općina osigurati još veća razina zdravstvene zaštite. Odluka se donosi temeljem analize potreba za pojačanjem sustava te nakon što su se stekli realni financijski okviri koji omogućuju ostvarenje ovako značajnog projekta, pojasnio je župan.
Župan je naglasio kako se ovom odlukom želi dodatno ojačati županijski zdravstveni sustav pri čemu je glavni cilj još kvalitetnija zdravstvena zaštita na području đurđevačke Podravine.
-Do sad smo slušali mnoge neopravdane kritike na ovu temu te najave kako će neki od političkih aktera pitanje TIM-a 2 riješiti na državnoj razini, no od toga na kraju nije bilo apsolutno ništa. Županijska uprava je za razliku od toga prionula poslu i umjesto „velebnih priča“ osigurala realna sredstva kojim se projekt uspostave može realizirati. U suradnji sa županijskim Zavodom za hitnu medicinu krenuli smo ozbiljno u ovaj projekt i organizaciju sustava koji će za uspostavu zahtijevati opremu i ljudstvo te značajna financijska sredstva. Procjenjujemo da će na godišnjoj razini to iznositi oko milijun i pol kuna, no to je sada postala realna mogućnost i to ćemo realizirati na zadovoljstvo svih stanovnika i predstavnika jedinica lokalne samouprave koji nam također daju podršku, zaključio je župan.
Spomenimo kako županijski Zavod za hitnu medicinu radi obavljanja djelatnosti hitne medicine trenutno na području Koprivnice, Križevaca i Đurđevca raspolaže s ukupno 15 timova TIM 1 hitne medicine, 10 timova TIM2 hitne medicine pri čemu TIM 2 u Križevcima kao nadstandard financira Koprivničko-križevačka županija te 5 timova u Prijavno – dojavnoj jedinici koji stanovnicima županije pružaju najvišu razinu zdravstvene zaštite 24 sata svakog dana u godini.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!