NOVA ADRESA Štiva možete pronaći u nekadašnjoj trgovini odjećom

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GAREŠNICA – Nakon dva mjeseca stanke, Garešničani željni novog štiva ponovno mogu posuditi knjige u knjižnici koja je svoj novi privremeni dom pronašla na Trgu hrvatskih branitelja. Zgrada knjižnice se obnavlja zbog čega se ona morala preseliti. No, kako je sada smještena u manji prostor, onima željnim čitanja neće biti na raspolaganju sva građa jer je dio uskladišten. Ipak, ono što ne pronađu u Garešnici mogu posuditi u knjižnici u Hercegovcu, kaže ravnateljica garešničke knjižnice Maja Dizdarević.
– Naši korisnici koji su kod nas učlanjeni u knjižnici, u Hercegovcu mogu besplatno podići knjigu, ukoliko naravno, ogranak u Hercegovcu posjeduje građu. Moguće je i da knjižničari iz Hercegovca nama dostave knjigu jer postoji međuknjižnična posudba. Sve će biti u redu, bitno da smo mi smješteni – kaže Dizdarević.
To smještanje nije bio nimalo lak zadatak jer je trebalo preseliti oko 42 tisuće svezaka knjiga, dvije tisuće neknjižne građe, 70 igračaka i zavičajnu zbirku.
– Nas dvoje trebalo je sve razdvojiti, a osobe koje nisu u tom poslu jednostavno nam nisu u tome mogle pomoći. Dečki volonteri su dali sve od sebe i prenijeli su sve prema našim uputstvima, ali sve je dugo trajalo i trebali smo se prilagoditi – napominje Dizdarević.
Garešnička knjižnica je svoj privremeni dom pronašla u nekadašnjoj trgovini odjećom na trgu. Odjeću su zamijenile knjige koje će ondje pričati priče dok se njihova zgrada ne obnovi kada će uvjeti biti znatno bolji. (D. Mlinac)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!