KORONAVIRUS Od jučer preminulo čak pet zaraženih osoba

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR/KOPRIVNICA – U posljednja 24 sata na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđeno je 30 novih slučaja zaraze koronavirusom. 11 novozaraženih osoba s područja je grada Bjelovara, šest novozaraženih osoba s područja je grada Daruvara, četiri novozaražene osobe s područja su grada Čazme, tri novozaražene osobe s područja su grada Garešnice, po dvije novozaražene osobe s područja su grada Grubišnog Polja i općine Veliki Grđevac, a po jedna novozaražena osoba s područja je općina Sirač i Rovišće. U bjelovarskoj Općoj bolnici trenutno je na liječenju 43 pacijenta zaraženih koronavirusom, od kojih je njih sedam na respiratoru, a 14 pacijenata je na opservaciji. U samoizolaciji na području Bjelovarsko-bilogorske županije nalazi se 709 osoba.

U posljednja 24 sata tri osobe preminule su s koronavirusom, a ukupno do sada 104 osobe preminule su od početka pandemije na području Bjelovarsko-bilogorske županije.
Na području Koprivničko – križevačke županije potvrđena su pak, 22 nova slučaja bolesti COVID-19, a ozdravile su također 22 osobe. Tijekom jučerašnjeg dana izuzeto je 77 uzoraka sa sumnjom na SARS – CoV-2 virus, a od početka pojave koronavirusa na području županije ukupno je testirano 17749 osoba.
Na području županije trenutno je aktivno 165 slučaja bolesti COVID-19, a na bolničkom liječenju trenutno se nalaze 32 osobe. U OB Koprivnica preminule su dvije osobe s pozitivitetom na koronavirus (1939. i 1947. godište) koje su u kliničkoj anamnezi imale i druge dijagnoze. Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 potvrđena je kod 5564 osobe.
Podsjećamo kako je jučer stupila na snagu Odluka o privremenoj zabrani i ograničavanju prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske kojom se ograničavaju neobvezni dolasci u Hrvatsku, pogotovo iz država u kojima se širi novi soj koronavirusa.
Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije i nadalje apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i zdravstvenih uputa kako bi se smanjio intenzitet i dinamika u širenju SARS – CoV-2 virusa. Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana te izbjeći preopterećenje zdravstvenog sustava.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!