FOOD 4 YOU Što to kuha Bjelovarski centar za razvoj civilnog društva?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Bjelovarski centar za razvoj civilnog društva, točnije njegovo trgovačko društvo Ured 4 you kreće u gastronomske vode i to kroz milijun i 126 vrijedan europski projekt “Food 4 you”. U sklopu njega će otvoriti restoran koji će u svojoj ponudi imati i dostavu baziranu na mjesečnoj ponudi. To znači da će zainteresirani moći odabrati što će jesti cijelog mjeseca. Shvatili su, kaže voditelj projekta Željko Pavleković, da za tako nečim u Bjelovaru ima prostora.
-Došli smo do saznanja da postoji potreba za dostavom hrane na našem području baš skupinama poput umirovljenika ili zaposlenih koji žele svaki dan dobivati hranu na svoju adresu – objašnjava Pavleković.
Kako je riječ o projektu društvenog poduzetništva to znači da su njime obuhvaćeni i oni kojima je potrebna pomoć, tumači Pavleković.
-Odlučili smo od svih dostavljenih obroka za umirovljenika i od tih prihoda, deset post donirati onima kojima su najpotrebniji, umirovljenicima s malim primanjima koji si ne mogu sami pripremiti obrok. Njima ćemo dakle hranu dostaviti – kaže voditelj projekta.
I to je ta socijalno osjetljiva komponenta. Na samom projektu su zaposlene dvije osobe, a u restoranu će barem na početku raditi njih šestero koji će za plaće morati zaraditi sami, a otvaranje restorana u bjelovarskoj Nazorovoj ulici se očekuje početkom godine.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!